A LOS ANGELES

McGowan presenta una nova denúncia contra Weinstein per intimidació

L'actriu acusa el productor i depredador de Hollywood de muntar un complot parell desacreditar-la i silenciar-la

FILE- In this Oct. 27, 2017, file photo, actress Rose McGowan speaks at the inaugural Women’s Convention in Detroit. McGowan has filed a federal lawsuit alleging that Harvey Weinstein and two of his former attorneys engaged in racketeering to silence her and shut down her career before she accused Weinstein of rape. (AP Photo/Paul Sancya, File)

FILE- In this Oct. 27, 2017, file photo, actress Rose McGowan speaks at the inaugural Women’s Convention in Detroit. McGowan has filed a federal lawsuit alleging that Harvey Weinstein and two of his former attorneys engaged in racketeering to silence her and shut down her career before she accused Weinstein of rape. (AP Photo/Paul Sancya, File) / Paul Sancya (AP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’actriu Rose McGowan ha presentat dimecres en un tribunal de Los Angeles (EUA) una demanda contra el productor Harvey Weinstein i el seu equip d’advocats, a qui va acusar de dur a terme un complot d’intimidació per desacreditar-la i silenciar-la.

En la denúncia, interposada en el Tribunal del Districte de Los Angeles, McGowan acusa Weinstein, els seus advocats David Boies i Lisa Bloom, i una companyia privada d’espionatge coneguda com a Black Cube, suposadament contractada per intimidar la intèrpret.

En l’escrit, l’actriu es refereix a una sèrie d’esdeveniments esdevinguts en el 2017, quan faltaven pocs mesos perquè McGowan publiqués les seves memòries, ‘Brave’, en les quals detalla com Weinstein la va violar, una acusació que després ell va negar i més tard es van succeir nombrosos testimonis similars.

L’acusació defensa que Weinstein, acusat de violació i abús sexual per desenes de dones de la indústria cinematogràfica, va contractar els advocats i la firma d’espionatge privada per conèixer el contingut del llibre i influir en la seva publicació.

Violació el 1997

McGowan va publicar ‘Brave’ a començaments del 2018, un llibre en què la intèrpret, coneguda per la sèrie ‘Embrujadas’ va descriurel’agressió sexual que assegura que va cometre Weinstein el 1997 durant el Festival de Cine de Sundance (Utah, EUA).

Segons les memòries publicades per l’actriu, McGowan tenia 23 anys quan Weinstein la va citar per a una reunió de treball que en principi s’havia de celebrar en un restaurant, però que finalment van traslladar a l’habitació d’hotel del productor.

Després de mitja hora de conversa, sempre segons el relat de McGowan, Weinstein la va despullar i la va obligar a practicar-li sexe oral.

«Em vaig sentir molt bruta. M’havien violat i estava tota jo completament trista. Em vaig quedar pensant com s’havia assegut darrere meu al cine la nit abans que succeís [la violació]. Això em va fer sentir no com si fos responsabilitat meva exactament però sí com si hagués tingut alguna cosa a veure [...]. Em va fer sentir fins i tot més malalta i bruta», va escriure.

100.000 $ pel secret

Notícies relacionades

Weinstein va pagar posteriorment 100.000 dòlars a McGowan en un acord que no implicava confidencialitat però sí impedia denunciar-lo.

Des que els reportatges de ‘The New York Times’ i ‘The New Yorker’ van revelar les desenes d’agressions sexuals comeses per Weinstein que van inspirar els moviments #MeToo (Jo també) i #Time’sUp (Ja s’ha acabat), McGowan s’ha convertit en una de les cares més conegudes de l’activisme feminista en contra dels abusos sexuals i el masclisme a Hollywood.