PEL 'CAS BENNET'

Asia Argento contra Rose McGowan

L'actriu italiana demana a la seva examiga que es retracti o la demandarà per difamació

lmmarco44816310 asia  argento  y  rose mcgowan180918130143

lmmarco44816310 asia argento y rose mcgowan180918130143

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Asia Argento i Rose McGowan, l’amistat de les quals es va estrènyer com a víctimes del productor Harvey Weinstein i líders del moviment #MeToo, està més trencada que mai per culpa del 'cas Bennett'. L’actriu i cineasta nord-americana Rose McGowan va emetre un comunicat públic el 27 d’agost passat en què demanava a la seva col·lega italiana Argento que rectifiqués. "Asia, tu eres la meva amiga i jo t’estimava". Argento ha donat 24 hores a McGowan perquè rectifiqui i es disculpi i si no ho fa amenaça amb demandar-la per difamació. 

Recordem els fets: aparentment Argento va tenir relacions sexuals amb l’actor juvenil Jimmy Bennett quan aquest tenia 17 anys i ella 37 anys –una cosa il·legal a Califòrnia, on van passar els fets, i que Argento nega públicament, tot i que pel que sembla ha reconegut en privat–. Bennett va decidir "fer-li" xantatge –en paraules d’Argento a Rain Dove, parella de McGowan– anys després, exigint-li el pagament de milions de dòlars. Al final van ser 330.000 euros, que li va pagar a terminis el xef Anthony Bourdain, el nòvio d’Argento, que es va suïcidar l’estiu passat.

Notícies relacionades

Argento i McGowan són també part del moviment #MeToo de denúncia i visibilització de l’assetjament i l’abús sexual en l’entorn laboral. L’aparent contradicció d’Argento –que no pot reconèixer públicament que va tenir relacions amb Bennett sense autoinculpar-se d’almenys un delicte, possiblement, uns quants– va portar McGowan a sacrificar la seva amiga íntima davant de l’opinió pública i comparar-la amb Weinstein, que totes dues acusen de violació: "Sigues la persona que hauríem volgut que fos Weinstein".

Aquesta situació reforça, a més, l’estratègia legal de Weinstein, que busca desacreditar totes les seves acusadores. A més, hi ha la circumstància que McGowan afronta un judici per possessió de cocaïna el mes de gener que ve. I la seva línia de defensa és que ella és innocent, la droga no és seva i que "agents" al servei de Weinstein li van ficar a la cartera per incriminar-la.