LA FESTA DE LA LLUITA CONTRA LA SIDA

Jesús Vázquez i Bonaventura Clotet presenten la 10a edició de la gala People in Red

Serà el 18 de novembre al Sant Jordi Club i hi participaran una vintena d'artistes

lmmarco50539185 barcelona 23 10 2019 gente presentacion gala contra el sid191023172039 / maitecruz

lmmarco50539185 barcelona 23 10 2019  gente  presentacion gala contra el sid191023172039
lmmarco50539113 barcelona 23 10 2019  gente  presentacion gala contra el sid191023172018

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«El més bonic aquest any seria assolir la xifra d’un milió d’euros; l’any passat van ser més de 745.000 euros, així que ¿per què no?». L’entusiasme del presentador Jesús Vázquez, que de nou serà el conductor de la Gala People in Red, que se celebrarà a Barcelona el dilluns 18 de novembre, és contagiós.

Ell, juntament amb un dels seus «grans herois», el doctor Bonaventura Clotet, ha sigut l’encarregat d’avançar el que serà la gran festa de la solidaritat en la lluita contra la sida, que arriba a la seva 10a edició. En la presentació, aquest dimecres a l’Hotel Mandarín, també hi han sigut els responsables del sopar de gala. Del costat salat, el xef Nandu Jubany, que elaborarà, entre altres exquisideses, pollastre amb escamarlans. I del dolç, un altre xef amb estrella, Jordi Roca, que promet unes postres de color vermell, en consonància amb la gala. També la persona que dirigirà de nou la gala, que es podrà seguir en ‘streaming’ durant tres hores a Youtube a través de la web peopleinred.tv, el realitzador Toni Cruz.

Al Sant Jordi Club 

La novetat principal aquest any és el canvi d’emplaçament. Per primera vegada tindrà lloc al Sant Jordi Club. «La Sala Oval del MNAC estava molt bé, però és un museu, i l’any passat tot va sortir rodat i de meravella, però vam haver d’improvisar. Aquesta vegada tindrem un escenari més gran per als artistes, hi haurà un envelat a l’entrada per rebre el públic i també tindrem més taules i més aforament. Esperem més de mil i escaig persones», ha explicat Toni Cruz. El format també canvia, i si l’any passat hi va haver un concert final a càrrec d’un entregat David Bisbal, aquesta vegada hi haurà música «des dels anys 60 fins ara». Alguns dels noms confirmats, a més d’una ‘big band’, són Bruno Oro, Alba Reche, Las Supremas de Móstoles, David Guapo, Manu Guix, David Civera, Obeses, Sabor de Gràcia, Aitana, Pablo López, Alfred García... També els humoristes Pep Plaza, David Guapo, Javier Sardà i Juan Carlos Ortega.... La llista no està tancada.

Notícies relacionades

El doctor Bonaventura Clotet, que dirigeix La Fundació Lluita contra la Sida, no recordava que fa 10 anys la primera gala va ser un concert al Palau de la Música i un còctel posterior a El Palauet, però va reivindicar la vitalitat i necessitat de la iniciativa. «S’ha de continuar invertint en biomedicina i aquesta és una manera excel·lent de no abaixar la guàrdia davant d’una epidèmia que segueix allà, estigmatitzant els portadors del VIH. Hem aconseguit eliminar el VIH d’un pacient per segona vegada en la història. Però és només una prova de concepte, encara queden més de 36 milions de persones vivint amb el virus i dos milions s’infecten cada any al món. No és una malaltia del passat, cada any moren un milió de persones. A més, no em val dir això que la sida no va amb mi, tots els avanços obtinguts serveixen per millorar en salut, també en la lluita contra el càncer».

«Falta gairebé un mes i l’aforament no està complet. Queden taules disponibles. El cobert va dels 600 als 1.500 euros, segons la ubicació», recordava Vázquez. «Però tot euro és benvingut, així que també s’hi pot aportar una quantitat, la que sigui, mitjançant microdonatius. L’ocasió ho mereix». I recordava, sobretot a la gent jove: «Sisplau, el millor quan surts de festa i tens relacions sexuals és utilitzar condó». La suma d’aportacions rebudes a la gala de l’any passat va servir per continuar investigant en la lluita contra aquesta i altres malalties, com el càncer, la sífilis, l’alzheimer i l’Ebola.