ESTRENA AMB MAGNIFICÈNCIA

Messi, el gran astre del circ al Fòrum

El 10 del Barça reuneix un cúmul d'estrelles en l'estrena de l'espectacle del Cirque du Soleil

messi / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

S’ha fet de pregar, però per fi va aparèixer, ell era l’únic que no podia faltar. Leo Messi, acompanyat per la seva dona, Antonella Roccuzzo, i sense els nens, el Thiago, el Mateo i el Ciro, que s’han estalviat el circ dels flaixos i que vindran un altre dia més tranquil, ha sigut l’astre rei en l’estrena de l’espectacle que el Cirque du Soleil ha concebut com a homenatge al futbol i a qui millor l’ha jugat mai, el 10 del Barça.  

L’espectacle, estrena mundial, esperava dins de la gegantina nau rectangular ubicada al Parc del Fòrum, i no s’havia de fer esperar més les 3.100 persones que van omplir l’aforament, dividit en dues tribunes, una vermella i una altra de blava. Hi ha hagut al·luvió de convidats famosos en una desfilada interminable per l’alfombra vermella. Els cuiners Nando Jubany, Albert Adrià, Carles Abellan Sergio Torres van ser dels matiners, del ram televisiu s’ha vist Santi Millán, Queco Novell, Manel Fuentes i Carlos Latre, que no ha deixat passar de llarg l’ocasió de marcar-se una breu imitació del crac argentí.

La representació del Barça

Del ram musical s’han vist els ’triunfitos’ AlfredMiki i Carlos Right, molt futbolers ells, i els més arrelats Jorge Drexler, Carlos Vives, Dani Martín, René Pérez (Calle 13), Macaco, Santi Balmes i els Mishima David Carabén i Xavi Caparrós. També periodistes com Gemma Nierga, Santiago Segurola, Jordi Évole i Xavier Sardà, i tota una estrella de Hollywod com Paz Vega, que anava amb els seus tres fills. També es va fer acompanyar de la seva prole Gemma Mengual. Martina Klein i Àlex Corretja, Mireia Canalda

La representació del Barça, en canvi, va ser més aviat discreta. Hi ha sigut el president, Josep Maria Bartomeu, i la plana major de la directiva, però del vestidor al photocall només s’ha vist un il·lusionat Ansu Fati, amb tota la seva família. Luis Suárez, el gran amic de Messi, s’ha estalviat la passejada davant dels fotògrafs, però no hi ha faltat. Molts membres de la plantilla blaugrana estan fora de Barcelona, amb les seves seleccions.

Dos anys de feina

Dos anys de feinaMukhtar Omar Shariff Mukhtar, director i creador de Messi by Cirque du Soleil, somreia amb cert alleujament. Han sigut dos anys de feina a Mont-real i hi ha molt en joc. «Ho he dit aquests dies, per a mi Messi significa màgia. Gràcies a ell la gent al voltant del món creu que amb esforç tot es pot aconseguir. L’espectacle està pensat per a seguidors del futbol i del circ, que tenen moltes més coses en comú de les que ens pensem. Espero que agradi».

La multinacional canadenca estava de vint-i-un botons i tot estava coreografiat per guanyar per golejada a casa amb 20 números d’impacte. Messi 10 és l’espectacle número 46 des de 1984. En aquest cas és una fusió d’acrobàcies a terra ferma i en l’aire, futbol molt lliurement interpretat i ball urbà. 

Sense messianisme

Notícies relacionades

Messi no volia messianisme a l’espectacle ho ha aconseguit: ja saben, va que hi ha un 10 en cadascun de nosaltres, de valors positius, per descomptat.  En aquest sentit, Matías Loizaga, productor executiu d’aquest espectacle que uneix el Cirque du Soleil amb la companyia argentina Popart Music i amb Sony Music, recordava: «Messi ha sigut molt generós amb nosaltres durant el procés de creació. Ens va fer aquesta comanda: no volia que tot girés entorn de la seva figura perquè no li agrada que li diguin Déu. I va participar encantat en les imatges filmades». Loizaga va confirmar que les entrades per a aquests primers dies s’han venut a bon ritme, però n’hi ha de disponibles per a les pròximes setmanes (de 39 a 175 euros).    

A l’exterior de l’envelat que hi ha al Fòrum n’hi ha una altra de més petita que acull un joc experimental de què podran disfrutar 300 persones durant les tres hores prèvies a la funció. Es tracta de viure l’experiència de ser la 10 del Barça per una estona. Per a això cal superar una sèrie de proves com respostes sobre la seva vida o demostrar habilitat amb la pilota xutant a porteria. Qui ho aconsegueixi passarà a la cambra final on, gràcies a unes ulleres de realitat virtual, podrà saber què se sent recollint la Bota d’Or al mig d’un Camp Nou ple fins a la bandera.   

Temes:

Messi