ESCRIPTORA COMPROMESA

J.K. Rowling dona 17 milions per a la investigació de l'esclerosi múltiple

L'autora de 'Harry Potter' s'afegeix a la causa en la investigació d'aquesta malaltia, que es va endur la seva mare als 45 anys

zentauroepp39052809 j k rowling190918123308

zentauroepp39052809 j k rowling190918123308 / CARL COURT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escriptora britànica J.K. Rowling ha donat 17 milions d’euros a un centre que porta el nom de la seva mare a Edimburg per recolzar la investigació de malalties neurològiques com l’esclerosi múltiple, el Parkinson i la demència.

La Clínica de Neurologia Regenerativa Anne Rowling de la Universitat d’Edimburg es va construir amb una donació d’11,1 milions d’euros, que l’autora deHarry Potter va aportar el 2010. 

Més estudis i assajos clínics

L’objectiu d’aquest donatiu és construir noves instal·lacions i recolzar la realització de més estudis i assajos clínics a pacients amb malalties neurològiques com l’esclerosi múltiple, de la qual la mare de l’autora, Anne Rowling, va morir als 45 anys. 

Notícies relacionades

«És un gran orgull per a mi que la clínica hagi combinat aquestes elevades ambicions amb un recolzament pràctic sobre el terreny per a les persones amb esclerosi múltiple, independentment de l’etapa i el tipus que pateixin. He vist de primera mà la diferència que aquest suport pot suposar», va afirmar Rowling en un comunicat.

Per la seva banda, el director del centre, Siddharthan Chandran, va declarar que el mètode de treball del seu equip està molt personalitzat, ja que es basa a «escoltar i involucrar les persones que viuen en aquestes difícils condicions. Aquesta donació increïblement visionària i generosa augmentarà el potencial de la medicina personalitzada per a les persones amb esclerosi múltiple a Escòcia i a altres llocs».