TRES DIES DE CELEBRACIONS

Manuel Valls i Susana Gallardo i el seu casament sense fi

El regidor de Barcelona i l'hereva dels laboratoris Almirall van acomiadar els seus convidats diumenge amb un menjar informal

ialvarez49874626 former french prime minister and councillor of the city of b190915221518

ialvarez49874626 former french prime minister and councillor of the city of b190915221518 / MAGDALENA PALMER

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Amb un dinar informal al Club Nàutic de Binisafua, a Menorca, posaven ahir fi al seu casament de tres dies el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, de 56 anys, i l’hereva dels laboratoris Almirall, Susana Gallardo, de 54. Una llarga cerimònia que havia començat divendres, 13 (fora supersticions) amb un precasament als Cellers Binifet, a què li va seguir un casament en tota regla el dissabte, 14 (dilluns va ser l’enllaç civil, al Registre Civil de Barcelona), a la finca de la nòvia, a Binidalí (Maó).   

 Els convidats van fer acte de presència divendres als cellers on es va organitzar el còctel. Entre ells, personatges vip com Isabel Preysler amb Mario Vargos Llosa; Pedro J. Ramírez i la seva dona, l’advocada Cruz Sánchez de Lara; Félix Revuelta i Luisa Rodríguez Maroto, a més de tres dels quatre fills de Valls i els tres de Gallardo.

Dissabte, a la finca de la dona, de 98 hectàrees (hi havia prou espai per als 150 convidats), va aparèixer plena d’envelats blancs sota els quals els nòvios donarien el sí, vull. Després del casament, els nòvios van irrompre al lloc destinat al banquet a rtimo del “Volare” de los Gipsy Kings (una picada d’ullet per a un casament gairebé gitano per la durada, que no la forma). La nòvia va entrar seguint el ritme amb facilitat, seguida pel nòvio, més tímid i arrítmic.

Nòvios de blanc

El blanc va tornar a ser el protagonista. En l’abillament d’ella, com sol ser tradició, però també en el del nòvio. Gallardo va escollir un vestit amb escot halter i una obertura lateral amb plomes que queia al llarg del vestit, fent de cua. I Valls anava amb un estil molt propi de l’illa: camisa blanca amb coll mao per sobre dels pantalons, també blancs, i un barret panamà, que li donava un aire colonial. Ella, però, va optar per no portar tocat al cap i lluir la seva cabellera solta. 

Menorca, que per a ells té tant significat, ja que es van conèixer a l’illa fa 14 mesos, era present en molts detalls del casament. Com en l’esperat pastís nupcial. En lloc del típic pastís de pisos, els convidats van poder degustar el típic dolç balear. És a dir, una gegantina ensaïmada menorquina d’uns dos metres de diàmetre, farcida de nata i amb xocolata desfeta. I després va venir el ball, que es va allargar fins més enllà de les tres de la matinada.

Notícies relacionades

L’última de les celebracions va tenir lloc ahir al Club Nàutic de Binisafua, al restaurant Sant Lluís, al qual acudeixen els nòvios quan viatgen a l’illa. No tots els convidats van arribar a aquest acte final: només 80, que van poder degustar una rica varietat d’entrants i una paella a bord del mar. I així van posar punt final al seu llarg casament menorquí.