LLISTA DE FORBES

Taylor Swift, la cantant que més ha guanyat aquest 2019

L'artista ha recaptat 167 milions d'euros, el doble que Beyoncé

lmmarco49578464 us singer songwriter taylor swift arrives for the 2019 mtv v190828135328

lmmarco49578464 us singer songwriter taylor swift arrives for the 2019 mtv v190828135328 / JOHANNES EISELE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gràcies en part al seu nou disc, 'Lover', aquest ha sigut un any de molts béns per a Taylor Swift. Tant que s’ha erigit en l’artista femenina més ben pagada, segons la llista de 'Forbes', amb 185 milions de dòlars, gairebé 167 milions d’euros.

La cantant de 29 anys va publicar el disc el 23 d’agost i va fer la seva gran posada de llarg dilluns a la gala dels premis MTV, on es va emportar tres premis, entre els quals, el de millor vídeo de l’any per 'You need to calm down'. La seva fortuna ha crescut pel seu Reputation Stadium Tour i pel contracte firmat amb Universal Republic Records per al llançament de 'Lover'. A més, abans de Nadal arribarà la versió cinematogràfica de 'Cats', on també participa.

I per si fos poc, l’artista de Pennsilvània ha anunciat a més que té intenció de tornar a gravar els seus anteriors sis discos d’estudi ara que torna a recuperar els drets després del litigi amb el que va ser el seu representant, el magnat Scooter Braun. 

Swift es col·loca al cim de la llista Forbes amb molta diferència. Dobla en guanys la segona de la llista, Beyoncé, que ha ingressat aquest any 81 milions de dòlars (73 milions d’euros), gràcies al seu àlbum 'Homecoming' i a la seva gira On The Run II amb el seu marit, el també músic i productor Jay Z.

El tercer lloc és per a la cantant de Barbados Rihanna, tot i que el seu nou disc continua fent-se esperar des de fa anys i en el seu cas, els seus ingressos –55,8 milions d’euros– procedeixen en gran part de les vendes de les seves línies de moda i bellesa amb la seva marca Fenty i que, segons recorda la revista econòmica, ara s’ampliarà a l’haver arribat a un acord amb el gran conglomerat del luxe LVMH.

En el quart lloc de la llista hi ha Katy Perry, amb 51,7 milions d’euros, gairebé igualada amb Pink (51,3 milions d’euros). Després hi apareix Ariana Grande, que aquest any s’estrena a la llista amb 43 milions gràcies als àlbums que ha tret. 

Notícies relacionades

La resta de la llista la completenJennifer Lopez (38,7 milions d’euros), gràcies també a la seva gira de concerts; Lady Gaga, amb 35,6 milions d’euros, entre altres coses pel seu paper d’Ally a 'Ha nacido una estrella', amb què va guanyar l’Oscar a la millor cançó, i Céline Dion, amb 33,8 milions d’euros, i en disputa legal amb l’agència que la va representar. En desè lloc apareix Shakira, que gràcies també a la seva gira mundial ha ingressat 31,5 milions d’euros.

El còmput de ‘Forbes’ es fa entre el juny del 2018 i el juny del 2019 tenint en compte els ingressos obtinguts abans de pagar impostos, unes xifres que s’obtenen d’empreses del sector i d’experts del mercat. Els guanys globals de la llista han augmentat: en total, les 10 artistes més ben pagades van guanyar 581 milions d’euros, la qual cosa suposa un 28% més dels 452 milions de l’any passat. No obstant, la bretxa salarial encara persisteix: els homes continuen guanyant més