PER ASSETJAMENT SEXUAL

Una mezzosoprano critica la "venjança encoberta" contra Plácido Domingo

Nancy Fabiola Herrera qüestiona les denúncies de nou dones contra el tenor

undefined4740943 md105 madrid 24 06 06   el tenor pl cido domingo y la mezzos190815135943

undefined4740943 md105 madrid 24 06 06 el tenor pl cido domingo y la mezzos190815135943 / JAVIER DEL REAL

2
Es llegeix en minuts
Efe

La mezzosoprano canària Nancy Fabiola Herrera, amiga i companya en nombroses ocasions del tenor Plácido Domingo, ha qüestionat aquest dijous en un comunicat les vuit dones que, de manera anònima, van assenyalar el cantant com a abusador: "Veig coses que no em quadren. Fa olor de venjança encoberta", afirma.

La mezzosoprano, que ja va sortir amb una nota a Facebook en defensa del tenor tot just conèixer-se les acusacions fetes contra ell per nou dones –vuit cantants i una ballarina– ha remès a Efe un comunicat en el qual va més enllà i "s’estranya" de l’anonimat de vuit de les denunciants, la qual cosa li planteja "com a dona –diu– diverses preguntes".

"¿Per què esperar 30 anys a denunciar quan les lleis americanes fa molt que protegeixen davant de l’abús de poder? ¿Per què fer-ho amb un mitjà de premsa i no directament als jutjats? ¿Per què posen la por 'del veto a la carrera' com a justificació al consentiment a tenir relacions, que –pel que he llegit–, mai van ser per força?", es pregunta. I afegeix que tampoc comprèn que "la persona que sí que dona la cara a l’acusar-lo el posa com a referència que ha treballat amb ell a la seva pàgina de feina".

Proposicions "en tots els àmbits"

"No ho sé –resumeix la mezzosoprano canària, tot i que nascuda a Veneçuela–, veig moltes coses que no em quadren. Tot fa olor una mica estranya... com de venjança encoberta". Afegeix el comunicat de la diva que es considera "la primera" a l’hora de "defensar qualsevol ésser humà" del que considera "injustícies".

La cantant, que va actuar aquest mateix any amb Domingo a l’òpera de Los Angeles, opina igualment: "En tots els àmbits hi ha persones en posició de poder (homes i dones) que et fan proposicions, o intents de tocaments, no benvinguts i jo no n’he sigut una excepció", declara, mentre afirma que "mai" es va sentir "víctima".

Notícies relacionades

"Em van ensenyar a defensar-me de petita. He gestionat les situacions amb valentia, i donant un 'no' rotund amb amabilitat per establir límits... Mai he tingut un problema. Mai he responsabilitzat ningú de les meves fites i no fites, només a mi", conclou la cantant en la nota.

Així mateix afirma que "moltes de les seves col·legues" pensen igual que ella. "Com a dona i artista –afegeix–, puc dir que en els 25 anys que he tingut oportunitat de treballar junt amb Plácido, mai va tenir un comportament impropi amb mi. Sempre ha sigut una persona afectuosa, respectuosa, galant, protectora i tremendament generosa".