Arteta: «Plácido Domingo és la persona més respectuosa que conec»

La soprano surt en defensa del tenor espanyol i qualifica les acusacions d'assetjament sexual de «calúmnia» i «canallada»

zentauroepp47951036 icult ainhoa arteta190429195425

zentauroepp47951036 icult ainhoa arteta190429195425 / Marti E Berenguer

2
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

La soprano Ainhoa Arteta, que va debutar al Teatre Real al costat de Plácido Domingo el 2013, ha assegurat avui que el tenor, que diverses dones acusen d’assetjament sexual als anys 80, és “un cavaller” i “la persona més respectuosa” que ha conegut en la seva vida: “És tot una calúmnia” i “una canallada”, ha dit.

Nou dones –vuit cantants i una ballarina– han assegurat que Domingo les va sotmetre a assetjament sexual, segons testimonis recollits en un reportatge de l’agència AP, a la qual cosa el tenor ha respost que “sempre" ha cregut que les seves “interaccions i relacions” amb dones eren “benvingudes i consensuades”.

Arteta, que va guanyar el concurs que va crear Domingo, Operalia, ha assegurat avui a Telecinco que li sembla “una injustícia” el succeït: “Em va ajudar moltíssim al principi de la meva carrera i a mi mai, i ho puc dir sobre una Bíblia o un polígraf, m’ha demanat res a canvi”.

“Jo vaig fer Operalia i a mi no em va posar una mà a sobre. Vaig guanyar el concurs i hi havia un jurat. Les carreres no es fan ficant-te al llit, sinó amb esforç i aprenentatge”, ha subratllat.

“És un cavaller per sobre de tot, un senyor a qui li poden agradar les dones, ¿i què té això de dolent? ¿A quants homes li agraden les dones? Antigament, d’això se’n deia lligar, si és que se li pot dir d’alguna manera, però d’aquí a fer veure que és un assetjador quan en realitat és la persona mes cavallerosa i respectuosa que he conegut en la vida, en absolut”.

La soprano (1964) ha recordat que quan ella va començar la seva carrera es rumorejava que “anava al llit amb Plácido Domingo”.

"Mai a la vida he tingut una relació amb Plácido Domingo. Si aquesta trola que es rumorejava se l’ha cregut molta gent, doncs... Avui dia és molt fàcil difamar i enfonsar una persona. És totalment injust”, ha criticat.

Arteta ha precisat que “no pot testimoniar” sobre les relacions de Domingo, però que “si les va tenir, les va tenir amb consentiment”. “Mai de la vida em podria creure que Plácido pogués assetjar algú o que no fos consentit”, ha asseverat.

Notícies relacionades

“Potser a aquesta senyora li ha tocat una cama i li ha semblat un horror però tu llavors dius ‘no em toquis la cama’”, ha dit l’artista, que ha assegurat que és “bastant tallant” sobre això.

“Això no se li pot fer a Plácido Domingo. És entranyable, es fa estimar. Potser es podria fer un altre reportatge al revés. És una calúmnia molt gran i això pot fer un mal terrible i no hi ha dret. No hi ha proves. Ara destruïm un ésser grandiós en l’òpera i fonamental”, ha afegit.