BARCELONA BRIDAL FASHION WEEK

Pronovias tanca entre estrelles la passarel·la de moda nupcial

La firma catalana presenta una col·lecció de vestits de núvia inspirats en l'art de Marc Chagall

zentauroepp47918040 barcelona  spain   april 26  maria bages  devon winsdor  bla190427132451

zentauroepp47918040 barcelona spain april 26 maria bages devon winsdor bla190427132451 / Jordi Vidal

2
Es llegeix en minuts

El cel nocturn, la lluna i les estrelles han sigut la clau de la nova col·lecció d’Atelier Pronovias per al 2020, presentada aquest divendres, 26 d’abril, al Pavelló Italià de la Fira de Montjuïc, com a tancament de les desfilades de la passarel·la de moda nupcial Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW).

Sota el concepte creatiu ‘Beyond the stars’, la firma ha convertit el pavelló en una galàxia, amb l’escenari delimitat per triangles simulant les puntes d’una estrella i un fons de pantalla gegant dibuixant caigudes d’astres.

Per aquesta galàxia hi han caminat les estrelles de la desfilada, entre les quals les ‘top models’ Blanca Padilla, Cindy Bruna i Devon Windsor, amb tota mena de vestits pensats per "enaltir i celebrar la silueta femenina", en paraules de la marca.

El director artístic de la firma, Hervé Moreau, que lidera un equip de 60 artesans, opina que ha sigut la col·lecció "més desafiadora i elaborada en la història de la Maison", i ha remarcat que "cada peça i disseny requereix molta feina manual i està connectada conceptualment i visualment a l’estètica de ‘Beyond the stars’".

Precisament, aquest concepte s’inspira en la infància d’Hervé Moreau a Niça (França), on va tenir el seu primer contacte amb l’art alMuseu de Marc Chagall.

Famós per pintar "mons de fantasia, amor i alegria", Chagall celebra la felicitat de les núvies retratant siluetes que floten en harmoniosos paisatges de somni envoltades de flors, ocells i estrelles brillants.

El públic –entre el qual destacaven cares conegudes com ara Valentina Ferragni, Lucía Rivera i Lottie Moss– ha pogut veure una interpretació d’aquest univers de Chagall a través de la pedreria que guarnia els vestits, confeccionats a partir de talls impecables i elaborats amb materials nous en la firma com són el Crepè Couture, el tul brodat i els encaixos francesos.

Destaquen, així mateix, els dissenys amb gran varietat d’estrelles, resplendents llunes i ocells brodats a mà, tots emmarcats en l’estètica d’una desfilada que ha transportat els assistents per una experiència galàctica.

La col·lecció ha sigut dissenyada amb la premissa de garantir "tant la comoditat com la confiança de la núvia" i asseguren que tots els vestits han sigut creats amb la idea que siguin lleugers, permetent "moviments gràcils i elegants com ho feien les núvies de somni de les obres mestres de Chagall".

Lucía Rivera, model espanyola, afirmava que la col·lecció li semblava "meravellosa" i que era "fresca i innovadora".

Amb aquesta desfilada es tanca, per tant, la passarel·la de la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, que es va inaugurar dimarts passat, 23 d’abril, amb la col·lecció de Jesús Peiró i que ha comptat amb la participació de 35 firmes líders del sector, tant nacionals com internacionals.

Notícies relacionades

Entre les firmes participants es comptaven la coneguda nord-americana MarchesaMarchesa, que va desfilar als jardins del Palau Reial de Pedralbes, i la catalana Rosa ClaráRosa Clará, que va tenir com a teló de fons la Llotja de Mar de Barcelona.

Durant tot el cap de setmana el públic podrà visitar el 'trade fair', que agafarà el relleu de les desfilades, per mostrar els més de 28.000 vestits de núvia, nuvi, còctel i 'eveningwear' exposats als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc.

Temes:

Pronovias