A VALÈNCIA

El judici per la demanda de paternitat a Julio Iglesias se celebrarà el pròxim 30 de maig

El TSJCV ha confirmat la data i també que se celebrarà a porta tancada per garantir "la intimitat" de les parts

Javier Sánchez ha aconseguit que es torni a jutjar el cas després d'obtenir una prova d'ADN que confirmaria al 99'9% el parentiu

20190326 430808 julioiglesiase 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Gairebé trenta anys després d’haver-se escapat de la primera denúncia, Julio Iglesias tornarà a ser jutjat el pròxim 30 de maig per una demanda de paternitat de Javier Santos, segons ha confirmat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El judici se celebrarà a porta tancada “a fi de garantir la protecció de la intimitat i la vida privada de les parts” i el jutge ha donat cinc dies perquè acusació i defensa proposin quins testimonis o pèrits proposen per comparèixer en la vista oral.

Santos ja ha guanyat una primera batalla, ja que el cas ja va ser jutjat després que la seva mare, l’artista portuguesa María Santos, interposés una denúncia el 1991 en la qual assegurava que va conèixer el cantant el 1975 en una sala de festes aSan Feliu de Guíxols (Girona) i que van mantenir relacions fruit de les quals va néixer el seu fill l’abril del 1976.

Després que Iglesias es negués a fer una prova d’ADN i no acudís al jutjat malgrat haver sigut citat, el jutge el va declarar "confés, entenent-se que totes les seves respostes serien afirmatives en el plec de posicions presentat" i va estimar la demanda. Però, primer l’Audiència de València dos anys després, i més tard el Tribunal Suprem el 1999, van revocar la decisió a l’entendre que la negativa del cantant no suposava la seva paternitat.

El setembre del 2017, Javier Santos va presentar una nova demanda i va demanar que se celebrés un nou judici malgrat que era una cosa ja jutjada, amb l’argument que havia aconseguit una prova d’ADN, que segons va dir en aquell moment, ofereix una coincidència del 99'9%"Això indica que Julio Iglesias és el meu pare biològic i que la meva mare en tot moment va dir la veritat", va assenyalar.

Notícies relacionades

Santos va revelar que la prova s’havia realitzat amb una mostra de restes biològiques "de l’entorn familiar" del cantant. Segons va confirmar després Julio José Iglesias, un dels fills del cantant, hauria sigut a ell a qui un detectiu privat li hauria robat un termos d’aigua mentre era a la platja a Miami.

Si la sentència dona la raó a Santos, es convertiria en el novè fill oficial de Julio Iglesias, que en l’última llista de Forbes de les cent persones més riques d’Espanya apareixia en el número 34.