EL PROCÉS ES DILATA

La defensa de Julio Iglesias qüestiona la validesa de la prova de paternitat

"No és admissible que científicament sigui fill de Julio Iglesias, però judicialment no ho sigui", assegura l'advocat de Javier Sánchez Santos

lmmarco38790692 spanish singer julio iglesias holds an award after being nam180926182555

lmmarco38790692 spanish singer julio iglesias holds an award after being nam180926182555 / CARL COURT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els advocats de Julio Iglesias han presentat aquest dimecres un recurs contra la interlocutòria del jutjat de València per la qual s’admet a tràmit la demanda de paternitat interposada perJavier Sánchez Santos, un valencià que reclama ser reconegut com a fill seu La defensa del cantant al·lega que aquest cas ja va ser jutjat i que la prova d’ADN aconseguida es va obtenir de forma il·lícita, concretament a partir d’unes restes llançades a les escombraries a la seva residència de Miami per part d’uns detectius privats. 

El passat 11 de setembre el jutjat va rebutjar la falta de competència territorial que al·legava el cantant Julio Iglesias, atribuint-se així la potestat de tramitar la demanda de paternitat interposada. Segons l’opinió de Fernando Osuna, lletrat del demandant, "el cantant està retardant aquest cas tot el que pot. Primer per negar-se a recollir la demanda, ara amb la competència dels tribunals. Deu tenir molta por que la justícia dicti sentència en contra seu sobre la seva presumpta paternitat".

Notícies relacionades

Així mateix, ha insistit que "en casos molt específics, la justícia nacional i l’europea han defensat el dret d’un fill a conèixer qui és el seu pare, fins i tot quan ja hi ha una sentència prèvia que determinava la no filiació".

"Es pot permetre la reobertura del cas mitjançant l’existència de proves d’ADN, que en el moment de produir-se la primera sentència no existien o no s’havien dut a terme per negativa del progenitor. No és admissible que científicament sigui fill de Julio Iglesias i judicialment no ho sigui", ha conclòs.