COMIAT CULINARI

Dani García repassa les seves millors receptes amb el menú Madre

El xef de Marbella s'acomiada del seu tres estrelles Michelin amb el seu grans 'hits'

20190318 429741 vcdanigarcia 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dani García Restaurante va entrar a formar part l’any passat de l’exclusiu club de restaurants triestrellats al qual només pertanyen 11 establiments a tot Espanya. Al cap de pocs dies d’obtenir la tercera estrella, el xef malagueny de 43 anys que ara podem veure també cuinant plats tradicionals i fàcils al programa 'Hacer de comer' de TVE va anunciar que el pròxim octubre tancaria les portes de l’establiment, ubicat a l’Hotel Puente Romano de Marbella (Màlaga). Amb aquest motiu, el xef ha creat un menú degustació que ha anomenat Madre i que repassa els seus grans èxits, els plats que han marcat la seva carrera.

Homenatge a la seva mare i a la seva terra

Notícies relacionades

"Madre ho representa tot per a mi. Quan et poses a pensar com pot ser l’últim menú de la teva vida en un tres estrelles Michelin la primera paraula que et passa pel cap és ‘mare’", respon García en homenatge a la seva progenitora i a la seva àvia, que el van ensenyar a cuinar. "Madre és també la meva terra, Andalusia, la que em va veure néixer, la que em va aportar la cultura, els productes de la cuina que avui dia fem", afegeix. Entre les lloades propostes del menú hi ha tomàquets i adobats 'nitro', all blanc, anguila i angula, eriçons o moll servits com a consomés, gaspatxos, cassoletes i olles, entre altres presentacions.

Un dels plats més sorprenents del menú degustació que es podran trobar els que aconsegueixin taula és una reinterpretació de l’hamburguesa BIBO que Dani García va comercialitzar per a McDonald’s el 2015. Els comensals també podran tastar la seva llet amb galetes que el xef va idear l’any 2000 amb motiu del naixement de la seva filla. A més, el celler podrà acompanyar el menú mitjançant tres maridatges dissenyats per disfrutar d’una manera molt completa de l’experiència. El preu d’aquesta experiència per a dues persones és de 610 euros.

Temes:

Gastronomia