S'ESPEREN 30.000 VISITANTS

Melania Trump, criticada pels 'arbres de sang' nadalencs de la Casa Blanca

La primera dama dels EUA ha presentat els ornaments d'aquest any, oda 'kitsch' al patriotisme que porta per títol 'Tresors d'Amèrica'

g8emweteetsbi4rg6nihn11100 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

En el seu segon any al capdavant de l’equip de decoradors de la Casa Blanca per aquestes dates, Melania Trump ha decidit enaltir els valors patris dels Estats Units a base de centenars de garlandes, ornaments i llums que engalanaran fins a final d’any la Casa Blanca. Si l’any passat el leitmotiv eren les tradicions honrades amb el temps, el color blanc i el ‘Trencanous’ de Txaikovski (primera ornamentació temàtica de la residència presidencial escollida per Jacqueline Kennedy el 1961), aquest any la primera dama ha donat curs a l’explosió dels colors vibrants i al barroquisme. 

El deliri ornamental ha arribat al seu punt màxim en una de les galeries, flanquejades per enormes avets vermells, que han sigut batejats a les xarxes com a ‘arbres de sang’. ‘arbres de sang’Si l’any passat alguns van veure en la decoració d’aquesta mateixa estança semblances amb el castell de gel de Nàrnia, ara interpreten com una picada d’ullet sinistra als"enemics" dels Trumpla sobreexposició vermellosa de la galeria en qüestió.

D’altres van més enllà, fins i tot, i irònicament veuen semblances amb els icònics vestitsd’El conte de la serventa’, o creuen que aquests arbres estranys estan fets amb les pells de desenes de ‘muppets’ sacrificats:

'Tresors d’Amèrica'

Sigui com sigui, el cert és que Melania aquest any ha escollit el lema ‘Tresors d’Amèrica’ ‘Tresors d’Amèrica’per decorar la Casa Blanca. La residència presidencial mantindrà aquesta escenografia al llarg del desembre per rebre més de 30.000 visitants en un centenar de recepcions i activitats.

Un gran arbre anomenat Gold Star Family(la família de l’estrella daurada) presideixl’ala oest de la Casa Blanca per homenatjar les tropes nord-americanes, per això s’han instal·lat algunes tauletes digitals, en què es podrà escriure i enviar missatges dirigits als qui estiguin en servei o a l’estranger.

Les ‘famíliesd’estrella daurada’ són les que han perdut algun membre de les Forces Armades en combat.

Una cinta patriòtica, amb els colors de la bandera nord-americana, i diverses estrelles daurades decoren aquesta àrea de la Casa Blanca.

Una feina de mesos

La primera dama ha estat treballant en el nou concepte decoratiu des de l’estiu, com va expressar quan va compartir a finals de juliol una publicació a la xarxa social Instagram en què se la veia planificant els elements ornamentals per a la residència presidencial.

"Encara queda molta feina per fer, però espero que tothom pugui disfrutar de la decoració festiva", va escriure llavors.

De camí al jardí, on s’exposa la felicitació oficial de la família presidencial, una fila de 40 avets decoratius indica la ruta.

Quatre faldars de xemeneia amb els ‘skyline’de Nova York, Chicago, San Francisco i San Luis s’exposen a la Sala Est per "destacar la diversitat i l’enginy de l’arquitectura i del disseny dels EUA", va assenyalar l’Oficina de la Primera Dama en la presentació de l’ornamentació.

Un altre itinerari, el que porta a la Sala Verda, fa una ofrena a la terra i la collita nord-americanes amb una vasta varietat de fruites, vegetals i grans.

Per destacar la diversitat del territori, hi ha 72 ornaments de paper fets a mà que representen sis regions del país i que pengen de quatre arbres de més de quatre metres cada un.

L’avet protagonista

Notícies relacionades

L’avet nadalenc protagonista se situa a la Sala Blava, mesura 18 metres i està decorat amb 150 metres de cinta de vellut blava brodada en or amb cada estat i territori.

Més de 14.000 ornaments vermells decoren el Gran Saló com a símbol del "valor i coratge" patriòtics que aquesta decoració, amb pretext nadalenc, pretén imprimir.

‘Be best’, un dels lemes més repetits de la decoració d’aquest any. / LEAH MILLIS (REUTERS)