TRADICIÓ I OSTENTACIÓ

Melania Trump mostra la seva primera decoració nadalenca de la Casa Blanca

No hi falta el pessebre, un avet de sis metres, 60.000 galetes i figuretes de vidre d'El trencanous', una referència a l'autor rus Txaikovski

És la primera vegada que Donald Trump passa el període nadalenc com a president dels Estats Units. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
Efe

La primera decoració nadalenca de la família del president Donald Trump a la Casa Blanca s'ha presentat aquest dilluns i porta el segell personal de la primera dama, Melania Trump, marcat per la tradició i les evocacions a anteriors governs.

"El president, (el meu fill) Barron i jo estem molt il·lusionats amb el nostre primer Nadal a la Casa Blanca", ha assenyalat Melania Trump en un comunicat de la Casa Blanca, que també va divulgar un vídeo en què la dona de Trump adopta un paper destacat al mostrar la residència.

"¡La decoració està a punt! ¡La Casa Blanca està preparada per celebrar! Us desitgem un feliç Nadal i una alegre temporada de vacances", ha escrit Melania al seu compte de Twitter.

La vaixella de Reagan

Un pessebre com a símbol religiós de la tradició cristiana o la disposició d'objectes pertanyents a antics presidents, com la vaixella de Ronald Reagan a la Sala de la Xina o el llibre de nadales de Franklin D. Roosevelt del 1866, busquen ressaltar la importància dels costums en aquestes festes.

Aquests aspectes es veuen reforçats amb una decoració que reconeix especialment les famílies d'"estrella daurada", aquelles que han perdut algun membre de la Forces Armades en combat.

"La Casa de la Gent"

La primera dama ha recorregut les sales ornamentades i ha comprovat que no hi faltés cap detall durant la presentació de la decoració, on ha afirmat que tant ella com el seu fill Barron, d'11 anys, i el mateix president estan molt il·lusionats amb les seves primeres festes a "la Casa de la Gent", tal com ha definit la residència.

Sota el nom de Tradicions honrades amb el temps, la primera decoració de la família Trump també destaca per un homenatge al compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski i el seu Trencanous, amb què es rememora la primera ornamentació temàtica de la Casa Blanca, escollida per Jacqueline Kennedy el 1961.

Mitjançant l'homenatge al compositor rus, la decoració també busca destacar l'important paper de la música al llarg de 200 anys, en què la Banda de la Marina ha amenitzat els espais de la residència.

Referència a Rússia

Lluny de fugir de qualsevol referència a Rússia, la suposada ingerència de la qual en les eleccions del 2016 ha perseguit Trump des que va arribar al poder, la Casa Blanca ha elevat un dels seus compositors més cèlebres en la seva decoració nadalenca amb El trencanous.

El corredor de la planta superior està decorat amb més de dues desenes d'arbres amb neu simulada, d'on pengen miniatures de trencanous de vidre en homenatge al reconegut ballet de l'autor.

En aquesta ocasió, com en els mesos inicials de la nova Administració, contrasta el paper de l'actual primera dama amb el de la seva predecessora, Michelle Obama, més influent en els seus diferents actes, fins i tot en la decoració nadalenca, en què també va incloure les seves campanyes contra l'obesitat i per l'educació.

Oda al gingebre

Aquest any tampoc hi falta el gingebre, ja que una rèplica de la Casa Blanca feta a base de 136 quilos d'aquest ingredient, massa de sucre, xocolata i glacejat presideix el saló de Sopars d'Estat, encara que no és comestible, segons ha recalcat la Casa Blanca.

La presència del gingebre, que també hi va ser en anys anteriors amb la família de l'expresident Barack Obama, representa la visió "clàssica" que tenen els Trump del Nadal i de la seva decoració.

Sí que es podran menjar les més de 60.000 galetes i altres dolços elaborats per 36 cuiners i pastissers, entre els quals hi ha 4.000 galetes que reprodueixen l'escut o estrella de la primera dama.

Un avet de sis metres

Un altre dels principals elements s'ubica al Saló Blau, que alberga l'arbre de Nadal de la residència presidencial, que aquest any prové d'una granja de Wisconsin.

L'emblemàtic element decoratiu, de gairebé sis metres d'altura, va ser rebut sense adorns fa una setmana per Melania Trump i Barron, l'únic fill que té amb el president.

Ara, l'avet presenta guarniments fets de sucre amb el segell de cadascun dels 50 estats del país i podrà ser visitat per les més de 25.000 persones que recorreran cadascuna de les sales durant més de 100 sessions de portes obertes.

Notícies relacionades

A més, Donald Trump disfrutarà aquest any de les festes nadalenques entre un total de 53 arbrets nadalencs repartits per la Casa Blanca, més de 5.600 metres de llums i més de 3.400 metres de cinta que componen una decoració fruit de 1.600 hores de feina.

Dijous que ve, el mateix president inaugurarà el tradicional enllumenat de l'arbre nadalenc del National Mall a Washington, la gran esplanada que uneix el Capitoli i el Monument a Lincoln.