CAMPANYA NOCIVA

Dolce & Gabbana s'enfronta al boicot de la Xina

La firma italiana va cancel·lar una desfilada a Xangai després de la polèmica suscitada per uns vídeos en què apareix una dona xinesa intentant menjar amb dificultat menjar italià amb bastonets

dolce--gabbana-se-enfrentan-al-boicot-de-china-por-sus-vide / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de generar controvèrsia amb la publicació en el seu compte Instagram de diversos vídeos de promoció d’una desfilada prevista per a aquesta setmana a Xangai en què es podia veure una dona asiàtica intentant menjar pizza i espaguetis amb bastonets.

Stefano Gabbana i Domenico Dolce, cofundadors i dissenyadors de la coneguda firma de moda Dolce & Gabbana, han demanat disculpes "als xinesos del món sencer" després d’haver-los ofès amb la cintes i els comentaris considerats racistes. 

"Desitgem dir a tots els xinesos del món, i n’hi ha molts, que ho sentim molt. I ens prenem aquesta disculpa i aquest missatge molt seriosament", ha afirmat Stefano Gabbana en un vídeo difós a la xarxa social xinesa Weibo.

Per la seva part, Domenico Dolce ha afegit: "He reflexionat molt sobre la polèmica". "Les nostres famílies sempre ens han ensenyat a respectar les diferents cultures [...], demanem perdó si hem comès errors en la interpretació", ha remarcat.

La companyia italiana ha indignat els xinesos amb la publicació d’uns vídeos de promoció d’una desfilada a Xangai en què es podia veure una noia asiàtica intentant menjar pizza i espaguetis amb bastonets sota les ordres d’una veu masculina en off. Els usuaris d’internet van jutjar el contingut d’humiliant.

"País de merda"

Però el problema no va acabar aquí. La crisi va empitjorar després de la difusió a internet de captures de pantalla d’una discussió a les xarxes entre un usuari i Gabbana, en què aquest últim utilitzava emoticones d’excrements per definir la Xina com a "país de merda".

Davant de les proporcions que va adquirir l’escàndol, que va provocar l’anul·lació de la desfilada, l’empresa ha explicat que el compte de Gabbana havia sigut piratejat i va afirmar que tenia molt respecte per la Xina.

No obstant, segons alguns mitjans xinesos, després de l’escàndol nombroses empreses locals de venda per internet han retirat els productes de la firma italiana i molts consumidors ja la boicotegen. A més, la detallista Lane Crawforda ha assegurat que retirarà la marca de les seves botigues i plataformes en línia a la Xina després que els clients tornessin articles de la casa italiana, ha informat el diari hongkonguès South China Morning Post. Alguns usuaris de Sina Weibo fins i tot van mostrar imatges de gent tirant els productes de la firma i alguns dependents retirant els articles.

Notícies relacionades

"Aprendrem les lliçons d’aquesta experiència i, per descomptat, això no es tornarà a produir", assegura Gabbana en el vídeo que acaba amb els dos dissenyadors dient "perdó" en mandarí.

Davant de les proporcions que ha adquirit l’escàndol, que va provocar l’anul·lació de la desfilada, la companyia ha revelat que el compte de Gabbana havia sigut piratejat i ha insistit que senten molt respecte per la Xina.

Temes:

Moda