UN FENOMEN IMPARABLE

Rosalía enlluerna amb el seu vestit a l'alfombra vermella dels Grammy llatins

Fascinant creació de volants amb cua rosa pàl·lid

afp 1av8z7 / BRIDGET BENNETT (AFP)

afp 1av8z7
19th Latin Grammy Awards â¿ Show â¿ Las Vegas, Nevada, U.S., November 15, 2018 â¿ Rosalia wins Best Urban Fusion/Performance for Malamente. REUTERS/Mario Anzuoni
JGM02  LAS VEGAS  UNITED STATES   15 11 2018 - Rosalia  ganadora de Mejor Cancion Alternativa y Mejor Actuacion en Fusion Urbana  posa con su premio en la XIX edicion de los Premios Grammy Latinos en el MGM Grand Garden Arena en Las Vegas  Nevada  EE  UU   hoy  15 de noviembre de 2018  Los Premios Grammy Latinos reconocen los logros artisticos y tecnicos  no las cifras de ventas o las posiciones en las listas  y el los ganadores estan determinados por los votos de sus companeros  los miembros de la academia que califican para votar  EFE   NINA PROMMER
zentauroepp45917222 19th latin grammy awards     show     las vegas  nevada  u s181116100033
zentauroepp45915077 19th latin grammy awards     photo room     las vegas  nevad181116100106
zentauroepp45917630 members of mexican band mana fher olvera  juan calleros and 181116100101
zentauroepp45916894 karol g performs  mi cama  at the latin grammy awards on thu181116100055
zentauroepp45918281 refile   correcting spelling of artist s stage name  19th la181116100044
zentauroepp45914422 19th latin grammy awards     arrivals     las vegas  nevada 181116101111

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cantant Rosalía va enlluernar a l’alfombra vermella dels  Grammy llatins Grammy llatins amb un vestit de volants de tul de color rosa pàl·lid, amb cua i gran volum a les espatlles, confeccionat per l’espanyola YolanCris.

Rosalía, així com la mexicana Natalia Lafourcade o el colombià Carlos Vives, van ser alguns dels vencedors de la gala prèvia que serveix d’avantsala a la 19a edició dels premis més importants de la música llatina.

via GIPHY

Precisament, l’artista havia guanyat el primer gramòfon daurat de la seva carrera.

"¡Oh Déu meu, Déu meu! ¡M’acaben de dir que he guanyat el meu primer Grammy! ¡Déu meu!", afirmava l’artista a través d’un vídeo publicat en el seu perfil d’Instagram mentre es dirigia a l’alfombra vermella.

"Estic flipant"

“‘Malamente’ és la millor cançó alternativa. Ostres, moltes gràcies a tota l’Acadèmia, a tot el meu equip per confiar en mi, a la meva família, al meu company, Lucho, t’estimo molt... i gràcies per tot. ¡Estic flipant!", va afegir la catalana.

"Tota la vida he treballat per dedicar-me a la música i per a mi és un somni actuar aquesta nit", va dir la barcelonina, que es va confessar fan d’Ozuna, amb el qual desitjaria col·laborar, i de J Balvin, el gran favorit de la nit, amb vuit nominacions.

"Ja he treballat amb ell i m’agradaria fer-hi alguna cosa més", va reconèixer l’artista, emocionada pel primerLatin Grammyde la seva carrera. "L’hi donaré a la meva mare i que ella decideixi on posar-lo", va dir rient.

Rosalía, que partia entre les favorites amb cinc candidatures, va aconseguir el reconeixement a millor cançó alternativa per ‘Malamente’, distinció que va compartir amb Antón Álvarez Alfaro (C. Tangana) i Pablo Díaz-Reixa (El Guincho).

Per l’alfombra també hi va desfilar la veneçolana Linda Briceño, que es va convertir en la primera dona que guanya el trofeu a productor de l’any i es va afegir als elogis cap a Rosalía: "M’encantaria treballar amb ella", va declarar.

Escalfant amb tequila

Malgrat el fred que començava a fer a Las Vegas, la banda espanyola Vetusta Morla va admetre que s’havia "escalfat amb el tequila", i Jorge Drexler, després de la seva victòria a la gala prèvia, va indicar que "el cel blau de la ciutat sembla que brilir més gràcies a un premi com aquest".

D’altres que van aportar color i calor a l’alfombra vermella van ser els components de Monsieur Periné, que van lluir un vestuari d’homenatge a les seves tradicions colombianes.

Notícies relacionades

Catalina García, la seva vocalista, va apostar per una peça teixida per quatre dones indígenes de la comunitat camsà, del departament selvàtic de Putumayo, que simbolitza el ventre, el sol i la creació.

"És un símbol de protecció i és un homenatge que retem a les nostres cultures ancestrals. Són les nostres arrels i les lluïm amb orgull", va apuntar l’artista abans de pujar a l’escenari per cantar al costat del seu compatriota Carlos Vives.