REFLEXIONS SOBRE EL PART

Keira Knightley carrega contra Kate Middelton: «Ocultes el nostre dolor»

L'actriu britànica critica la imatge que la duquessa de Cambridge va oferir hores després del part

lmmarco45390544 gente keira knightley instagram181008141231

lmmarco45390544 gente keira knightley instagram181008141231
lmmarco29532062 hm039  london  united kingdom   02 05 2015   britain s princ181008141245

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La imatge de Kate Middleton, la duquessa de Cambridge, sortint de l’hospital Saint Mary de Londres, al cap de poques hores de néixer la seva segona filla, la princesa Carlota, van ser molt comentades, per la rapidesa amb què donava mostres d’haver-se recuperat del part, un part exprés, d’altra banda, que s’ha repetit aquest any amb el seu tercer fill.  

Ara aquestes crítiques tenen nom i cognoms. Les aboca en un assaig l’actriu britànica Keira Knightley, de 33 anys, que, just un dia abans que la duquessa de Cambridge, el primer de maig del 2015, i no gaire lluny paria la seva filla Edie. 

“Ens parem i mirem la pantalla del televisor. Kate estava fora de l’hospital, set hores després de donar a llum, maquillada i amb talons. Aquesta és la cara que el món vol veure”, escriu Knightley en un assaig titulat ‘The weaker sex’, (El sexe més dèbil) que apareix a la col·lecció ‘Feminists don’t wear pink (and other lies)’, ‘Les feministes no vesteixen de rosa (i altres mentides)’, un projecte liderat per l’escriptora i bloguera Scarlett Curtis.

Knightley, que aquests dies es troba promocionant la seva nova pel·lícula, ‘Colette’, un ‘biopic’ sobre l’escriptora francesa, mostra el seu enuig cap a Middleton, a qui interpel·la: “Ocultes el nostre dolor, els nostres cossos dividits, els nostres pits degotant, les nostres hormones furioses (...). Posa’t guapa. Queda’t quieta amb el teu nadó en braços i que et facin fotos un grup de fotògrafs homes. Que se’t vegi estilosa. No ho mostris. No mostris el teu camp de batalla, Kate. Set hores després de la teva batalla entre la vida i la mort, set hores després que el teu cos es trenqui, i que la vida, sagnant, xisclant, sorgeixi de tu”. 

Potser soc el sexe feble

La protagonista d’‘Orgull i prejudici’ i imatge de Chanel, en la seva crítica a com s’exigeix a les dones que recuperin el seu cos anterior com més aviat millor, fins i tot hores després de donar a llum un fill, descriu també com va ser la seva pròpia experiència i enumera cada un dels detalls físics, com quan la seva filla va voler mamar del seu pit i el dolor que va sentir. “La meva vagina es va partir en dos. Vas arribar amb els ulls oberts. Els braços alçats a l’aire. Recordo la caca, el vòmit, la sang, els punts. Recordo la meva pròpia batalla. La teva batalla i el teu pols vital. La supervivència. ¿I potser soc el sexe feble? ¿Ho ets tu?”, reflexiona en l’extracte de l’assaig publicat pel web Refinery29. 

Notícies relacionades

Knightley, casada amb el músic James Righton, al·ludeix també a les diferències entre actors i actrius, a l’hora d’enfronarse a l’arribada d’un bebè. I adreçant-se a la seva filla, exposa: “Estic desperta amb tu tota la nit si em necessites. De vegades ploro del cansament. Desperta de nit i treballant de dia... Els meus companys homes poden arribar tard, no saber-se el text. Poden cridar i exclamar i tirar coses. Poden emborratxar-se o no aparèixer per allà. No veuen els fills. Estan treballant. Necessiten concentrar-se”.

Amb més de 50 pel·lícules en el seu historial, no tot en la seva carrera ha sigut un camí de roses. Als 22 anys, en plena promoció de ‘Piratas del Caribe’ i d’‘Expiació’, els títols que la van catapultar a l’èxit, es va ensorrar. “Vaig tenir un col·lapse mental. Em van diagnosticar un trastorn d’estrès posttraumàtic a causa de tota aquella fama. Així que vaig haver de parar durant un any i assistir a teràpia”.