NÚMERO D'OCTUBRE

Tess Holliday enlluerna a la portada de 'Cosmopolitan'

"Si jo hagués vist un cos com el meu en una revista quan era petita hauria canviat la meva vida", assegura la supermodel nord-americana de talla XXL

tessholliday

tessholliday

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La supermodel XXL Tess Holliday ha tornat a clavar una altra pica al món de la moda. Si fa tres anys es va convertir en la primera top planetària amb la talla 56, ara enlluerna com a noia de portada de l’edició britànica de l’octubre de la revista Cosmopolitan. CosmopolitanLa influencer de Mississipí, d’1,65 m d’altura i 129 quilos de pes, no pot estar més pletòrica, i així ho ha cridat als quatre vents a Twitter:

"¡Uf, soc literalment una Cosmo Girl! ¡No puc creure el que estic dient! Si jo hagués vist un cos com el meu en aquesta revista quan era petita, hauria canviat la meva vida, i espero que això serveixi per a molts de vosaltres", escriu.

Holliday coneguda també pel seu blog, en el qual fa anys que defensa les dones orgulloses del seu físic, sigui quin sigui, s’esplaia en pàgines interiors sobre el moviment #Metoo, la falta de diversitat en la indústria i com ella mateixa finalment va arribar a estimar-se i valorar-se. També aborda la seva faceta com a mare –té dos fills, Bowie (2 anys) i Rylee (13)– i la depressió que l’any passat va enterbolir el seu assalt a la fama.

Campanya contra els cànons 

El 2015 va fitxar per la famosa agència Milk Model Management, una de les més importants del món, just dos anys després de posar cap per avall els estrets cànons de bellesa de la moda amb la seva campanya #effyourbeatystandards (fora els cànons de bellesa estàndard). Una legió de centenars de milers de fans es van sumar a la seva causa atrets pels missatges positius de la noia de poble objecte de burles i de bulling des de petita.

"Si jo hagués vist un cos com el meu en aquesta revista quan era petita, hauria canviat la meva vida, i espero que això serveixi d’exemple per a d’altres", diu ara orgullosa en l’entrevista a Cosmopolitan. "Vaig crear la campanya per frustració. Estava rabiosa i trista perquè la gent continuava dient al veure les meves fotos: '¡Estàs massa grassa per posar-te això!', ¡tapa’t! ¡Ningú vol veure això!'. I després, una nit, estava ajaguda al llit i vaig pensar: '¡A fer punyetes!' Així que vaig publicar una imatge amb quatre fotografies meves vestint roba que a les dones grasses sovint se’ls diu que no poden utilitzar i vaig animar d’altres a fer el mateix".

Notícies relacionades

La model reconeix que ara se sent "forta" i que està en el seu millor moment.

I és que Tess Tessha tingut èxit on molts li van dir que fracassaria, però creu que a la indústria de la moda encara li queda un llarg camí per recórrer. Encara avui, hi ha gent que li diu: "Calla ja amb la teva diversitat. Ja ho has fet". I ella respon: "No estic parlant per mi ni per la meva carrera, sinó per totes les models que no tenen l’oportunitat de triomfar perquè no tenen tres milions de seguidors a les xarxes".

Temes:

Models