ALS 55 ANYS

Mor José Mantero, el sacerdot homosexual que va ser portada de 'Zero'

Després de la polèmica portada per a la revista el 2002 va ser apartat de l'Església

zentauroepp260243 spanish catholic priest jose mantero gestures in front of a 180819134401

zentauroepp260243 spanish catholic priest jose mantero gestures in front of a 180819134401 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Mantero, el sacerdot de la localitat a Huelva de Valverde del Camino que va declarar públicament a la desapareguda revista ‘Zero’ que era homosexual, va morir aquest dissabte a l’hospital de la localitat de Huelva de Riotinto, on feia uns dies que estava hospitalitzat, a causa d’una pericarditis. Aquest diumenge ha sigut incinerat després d’una cerimònia civil en què s’ha destacat la seva valentia i que sent va estar al costat dels més febles.

Mantero, de 55 anys, va ser portada l’any 2002 de la revista ‘Zero’ vestit de sacerdot amb el titular: “Dono gràcies a Déu per ser gai”. La seva sortida de l’armari va provocar que l’Església el suspengués ‘a divinis’ i fos apartat de la parròquia de Valverde del Camino en què va exercir de capellà. Fins a la seva mort, residia en aquest municipi, on era molt estimat. Divendres passat, Mantero va tuitejar en el seu compte de Twitter: Barcelona, ciutat de pau. Ciutat de pau. Em quedo amb això, siguin les que siguin les posades en escena de tiris i troians”.   

Doble moral

Notícies relacionades

Després de confessar públicament que era gai, José Mantero va criticar la doble moral que, segons la seva opinió, impera al si de l’església catòlica, “on les relacions sexuals, tant homosexuals com heterosexuals, són del més habitual”, segons va denunciar. Reconèixer públicament que era gai li va servir per reobrir un debat, el de l’homosexualitat. Tres anys després, el juny del 2005, el govern de Zapatero va aprovar la llei del matrimoni homosexual.

Després de recórrer Espanya fent conferències i defensant els drets del col·lectiu gai, en els últims anys Mantero s’havia dedicat a col·laborar amb editorials i fer traduccions.