CONFESSIÓ D'IMPACTE

¿La cantant Rebeca és filla de Jesús Hermida?

La veterana cantant Franciska revela el seu idil·li amb el periodista, que va morir sense saber que havia engendrat una filla

zentauroepp24157524 bcn 8nov013 fiesta x aniversario cdlc barcelona rebeca c180322202013 / Photo JAE-Informativos Net

zentauroepp24157524 bcn 8nov013   fiesta x aniversario cdlc barcelona  rebeca  c180322202013
zentauroepp20438181 radio television  jes s hermida estrena   palabra de beatles180322203251

/

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca

La cantant Franciska, que va disfrutar d’una certa fama als anys 60 i 70, va provocar ahir un terratrèmol al revelar que el pare de la seva filla Rebeca Pous, també cantant i coneguda com a Rebeca Duro de Pelar, és Jesús Hermida, el presentador de televisió mort el 2015 als 77 anys.  

En declaracions a la web Jaleos, l’artista, de 79 anys, explica que va viure amb Hermida una relació «a distància», ja que tots dos estaven molt bolcats en les seves carreres. «Ens vèiem a cavall dels seus compromisos professionals», ha detallat.

La cantant explica que ha esperat un temps des que Hermida va morir per explicar la relació perquè mai va voler perjudicar-lo. I això que alguna vegada li van aconsellar que fes pública la història per donar una empenta a la carrera musical de la seva filla. La relació entre l’estrella de la cançó i el presentador va tenir lloc a finals dels anys 60, període en què el periodista es va convertir en el primer corresponsal de TVE a Nova York. Franciska feia una gira per Llatinoamèrica i havia d’actuar a Nova York.

Primera trobada

Com aquell qui res, va trucar al comunicador per convidar-lo a l’espectacle. I així va començar tot, segons explica ella. esprés de la gira, Franciska va tornar a Espanya, però la seva relació amb Hermida va seguir. «Ens vèiem entre viatge i viatge», recorda l’artista, que des del primer moment va saber que mai podrien formar una família. «Jo estic casat i tinc fills», li devia dir ell.

«Era una forma de deixar clares les coses entre nosaltres. Ell adorava els seus fills», relata Franciska. En aquell moment, Hermida estava casat amb la seva primera dona, María Nieves. 

Cartes i ruptura

Després de quatre anys, el periodista va trencar amb la cantant un dia prenent un cafè a l’hotel Eurobuilding de Madrid. Els seus contactes depenien massa del temps que els quedava lliure. S’enviaven cartes que ell sempre firmava com a «Johnny». Sembla que un sol cop va escriure a Franciska firmant amb el seu nom autèntic. 

Notícies relacionades

La mare de Rebeca també ha puntualitzat que Hermida mai va arribar a saber que havien tingut una filla, perquè mai l’hi va comunicar, ja que ell estava casat i sempre li va insistir que la seva família era el més important.

Cosina de Benicio del Toro

Rebeca Pous del Toro (Barcelona, 1978). És cosina de l’actor Benicio del Toro, ja que la seva mare és germana del pare de l’estrella porto-riquenya. Els seus avis van arribar a Espanya a principis de la dècada dels 40. La intèrpret de Duro de pelar ha publicat una desena d’àlbums i ha fet els seus primers passos al cine, a més de participar en realities. Fins avui es donava per fet que el seu pare era el pintor José María Pous, marit de la seva mare, que va morir fa uns anys.