04 d’abr 2020

Anar al contingut

Tarantino, sobre l'accident que gairebé mata Uma Thurman: "Va ser un dels meus errors més horribles"

El director de la saga 'Kill Bill' admet que no va supervisar una escena en què l'actriu va conduir un cotxe que es va estavellar contra un arbre a la segona pel·lícula

El Periódico

Tarantino, sobre l'accident que gairebé mata Uma Thurman: "Va ser un dels meus errors més horribles"

LOIC VENANCE

El director Quentin Tarantino ha admès aquest dimarts els errors que va cometre en la planificació de l'escena de Kill Bill: Vol. 2 (2004), en què l'actriu Uma Thurman va resultar ferida en un accident de cotxe.

En un reportatge a The New York Times, l'actriu ha revelat aquest cap de setmana que va tenir un accident durant el rodatge de Kill Bill: Vol. 2 rodant una escena en què havia de conduir un cotxe per un camí enmig de la selva. En el mateix reportatge, l'actriu confessa els abusos a què l'havia sotmès el productor Harvey Weinstein.

"Li vaig dir que aniria bé. Li vaig dir que la carretera era tota recta. Li vaig dir que seria segur. I no ho era. Estava equivocat. No la vaig obligar a pujar al cotxe. Hi va pujar perquè va confiar en mi. I em va creure", ha declarat Tarantino en una entrevista amb Deadline.

Va demanar un especialista

L'actriu ha explicat que no se sentia còmoda amb la idea de rodar ella l'escena i per això va demanar un especialista d'acció, però ha assegurat que Tarantino la va pressionar perquè ho fes i li va assegurar que no hi havia perill.

The New York Times va publicar un vídeo en què es veu Thurman conduint el cotxe fins a xocar amb un arbre, un clip que la productora Miramax, per por de represàlies legals, havia impedit veure a la intèrpret. L'actriu ha penjat al seu compte d'Instagram el vídeo, en què diu que perdona Tarantino i acusa expressament els productors Lawrence BenderE. Bennett Walsh i Harvey Weinstein de "mentir, destruir proves i continuar mentint" sobre l'accident.

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could causi him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continuï to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

Una publicació compartida de  Uma Thurman (@ithurman) el 

"Quentin Tarantino se'n va penedir profundament [de l'accident] i continua penedit per aquest lamentable succés", ha comentat l'actriu, que a més ha desvelat que va ser el mateix Tarantino el que li va donar la gravació de l'accident. "Ho va fer [donar-li la cinta] sabent que jo li podria fer mal, i estic orgullosa d'ell per fer el que és correcte i per la seva valentia", ha indicat Thurman en la publicació. Segons el relat de l'actriu, la relació entre Tarantino i ella es va deteriorar després de l'accident.

Crítiques

Després de les crítiques suscitades a Hollywood en els últims dies per aquest episodi, Tarantino ha donat la seva versió dels fets. "Aquest és un dels grans remordiments de la meva vida. Com a director aprens coses i a vegades aprens a través d'errors horribles. Aquest va ser un dels meus errors més horribles, que no em vaig agafar el temps per recórrer de nou la carretera, una vegada més", ha comentat. El director ha afegit que ell va comprovar el recorregut que havia de fer en cotxe Thurman, però que finalment l'escena es va fer en el sentit contrari al que ell havia revisat.

Segons el realitzador, ningú de l'equip va pensar a utilitzar un especialista per a l'escena. "Va ser simplement horrible", ha explicat sobre el moment del sinistre.