El cas Weinstein

Uma Thurman revela les agressions de Weinstein

L'actriu revela l'atac sexual i l'assetjament professional del productor en una entrevista amb 'The New York Times'

Aconsegueix finalment el vídeo de l'accident a 'Kill BIll' després que Tarantino la forcés a rodar una escena

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Quan a l'octubre Uma Thurman va dir que estava massa “enfadada” per parlar de l'escàndol de Harvey Weinstein en realitat la preocupava més plorar. Estava “comprant temps”. Però al penjar al novembre un missatge a instagram anticipava que tenia molt a dir. I ho ha fet. Davant una columnista de ‘The New York Times’, la protagonista de ‘Pulp Fiction’ ha plorat i ha parlat. I revela no tan sols l'abús sexual i l'assetjament professional a què la va sotmetre el productor, sinó també una violació en la seva adolescència. A més, Thurman exposa un demolidor episodi amb Quentin Tarantino, que la va obligar a rodar una escena de ‘Kill Bill’ en què l'actriu va tenir un greu accident de trànsit i després de la qual diu que va passar “de ser una intèrpret i contribuïdora creativa a ser com una eina trencada”.

Thurman explica que fa tres dècades, quan tenia tan sols 16 anys i començava la seva carrera, va ser violada per un actor 20 anys més gran que ella a Nova York. “Vaig intentar dir no, vaig plorar, vaig fer tot el que podia”, relata, encara que confessa haver-se enfadat amb ella mateixa. “Al final vaig obeir”.

Les agressions de Weinstein

També reconeix sentir-se malament per totes les dones que Weinstein va atacar després d'intentar abusar sexualment d'ella. Primer el productor es va exposar davant l'actriu en una sauna en un hotel de París. Poc després, a l'Hotel Savoy de Londres, quan va realitzar el primer atac físic. “Em va tombar, va intentar abalançar-se a sobre meu, va intentar exposar-se. Va fer tota mena de coses desagradables”, explica Thurman, recordant que ella es va regirar “com un animal” i que finalment Weinstein no va aconseguir forçar-la.

Dies després Thurman va confrontar el productor, i en un patró que es repeteix en altres denúncies, aquest va amenaçar amb fer descarrilar la seva carrera, encara que ara davant la publicació de l'article hagi negat a través dels seus representants aquest punt. Thurman, involucrada en projectes amb Miramax, va mantenir una relació professional amb Weinstein, encara que assegura que des d'aleshores el va veure com “l'enemic”. Denuncia també la xarxa de complicitat d'assistents del productor i de la seva pròpia agència de representants.

Tarantino i l'accident

L'actriu ha revelat també com el que va passar va contaminar la seva relació creativa amb Tarantino, encara que el director va enfrontar el productor i va aconseguir una inusual disculpa de Weinstein. I en la seva entrevista amb el ‘Times’ ha donat detalls de l'accident que va tenir el 2001 durant el rodatge de 'Kill Bill'. Tarantino la va obligar a conduir el descapotable blau a pesar que ella no volia fer-ho i havia sentit d'un membre de l'equip tècnic que el cotxe no estava bé. Thurman es va veure obligada a cedir i, en perilloses condicions, va tenir un accident.

Notícies relacionades

Va intentar aconseguir el vídeo del que havia passat, sense èxit, i Miramax només li va oferir mostrar-l'hi si firmava un document “alliberant-los de qualsevol conseqüència” del seu futur dolor. Ella s'hi va negar. I va passar anys discutint amb Tarantino. Només recentment el director li ha donat les imatges, que es poden veure a la web del 'Times'. 

Va ser precisament la imatge del seu personatge en aquell cotxe la que Thurman va utilitzar al novembre a instagram. En aquell missatge va escriure a Weinstein: "M'alegro que estigui anant tot a poc a poc. No mereixes ni una bala". Anunciava que parlaria. I ara per fi ha disparat.