23a EDICIÓ DE LA 080 BARCELONA FASHION

Els homes 'barrocs' de Miquel Suay

El dissenyador valencià crea 'Sanitherwell', un projecte de moda masculina que uneix el barroquisme amb les pintures expressionistes de Robert Motherwell

zentauroepp41864613 080 miquel suay180131213805 / CARLOS MONTANYES

zentauroepp41864613 080 miquel suay180131213805
lmmarco41864605 barcelona 31 01 2018   desfile de miquel suay en la pasarela180131212359
lmmarco41864607 barcelona 31 01 2018   desfile de miquel suay en la pasarela180131212433

/

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Els meus homes són barrocs amb una mica d’art abstracte», explicava ahir després de la seva desfilada a la 080 el valencià Miquel Suay. Els seus brocats, jacquards, sedes brodades i teixits en fils platejats i daurats que aplica a les seves peces masculines van ser aplaudits en un jornada de desfilades molt comercial.

«Aquí hi ha peces que ben combinades són peces d’autor perfectes no et dic per a un dilluns al matí, però sí per sortir de festa», afegia. «Cada una té la seva  història, la seva filosofia. A més dels tocs barrocs hi ha els quadros expressionistes del pintor nord-americà Robert Motherwell». Això plasmat en grans abrics amb acabats com d’estuc de ciment, pantalons de punt ajustat, jerseis de coll cigne, caçadores bomber i unes americanes molt principesques per a una col·lecció que ha titulat Sanitherwell

Alpaca per al luxe

La jornada d’ahir va posar en evidència que en aquesta edició de la passarel·la les desfilades masculines estan sent més aconseguides que les femenines. A la tarda, Torras ens va portar al metro. Literalment. Músics en directe obrint la desfilada. Els ballarins del grup Amazonas sortint del públic per recordar el voguing, que va posar de moda Madonna als 80. I una col·lecció de punt i pell –napa lleugera, colls de visó i moltó– funcional, còmoda i comercial. «Hi hem inclòs una part dedicada a l’alpaca perquè ens la demanen els clients que busquen luxe», assegurava la dissenyadora de la firma amb seu a Caldes de Montbuí, Marta López. 

Notícies relacionades

Al matí la crida a implicar-se en la protecció de la naturalesa va arribar de la mà de Punto Blanco. «Hem volgut rendir un homenatge a la mare terra», deia Bernadet Van der Loo, responsable de la roba interior de la firma. «Aire, cel i terra. Són els tres elements que hem utilitzat per a aquesta aposta que hem titulat Save the planet». Han  estampat cel estrellat, ossos polars, cavalls salvatges, panteres i boscos a l’albada en samarretes i leggins que queden de meravella als cossos dels models, ells i elles. «Tot és cotó orgànic una mica elàstic, perquè quedi cenyit al cos. I es vendrà en un packaging de bosses de plàstic reciclat a partir d’ampolles. Espero que agradi». 

La jornada la va clausurar la firma Naulover i la va obrir Lola Casademunt, amb la televisiva Alba Carrillo desfilant i parlant, més que de roba, de draps bruts.