28 febr 2020

Anar al contingut

ENTRE EL 2011 I EL 2014

Shakira, denunciada per Hisenda davant la fiscalia per presumpte delicte fiscal

L'import defraudat pujaria a desenes de milions d'euros i podria estar gravat amb dos anys de condemna

Shakira, denunciada per Hisenda davant la fiscalia per presumpte delicte fiscal

FERRAN NADEU

L'Agència Tributària ha enviat a la fiscalia una denúncia contra la cantant Shakira per un presumpte delicte fiscal entre el 2011 i el 2014 al considerar que durant aquests anys l'artista residia a Espanya i, per tant, havia de tributar en aquest país per la majoria dels seus ingressos generats a tot el món.

La inspecció d'Hisenda sosté que entre el 2011 i el 2014 Shakira hauria d'haver declarat com a resident a Espanya, segons avança avui La Vanguardia i han confirmat a Efe fonts de PriceWaterhouseCoopers, que forma part de l'equip que assessora la cantant en aquest tema.

Hisenda creu que l'artista, que va establir la seva residència a Espanya a tots els efectes el 2015, hauria d'haver tributat durant els quatre anys investigats l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) pels seus ingressos generats a tot el món i no només pels obtinguts a Espanya.

Al·leguen diferències de criteri

El criteri d'Hisenda considera que aquesta situació podria constituir un delicte, agreujat per l'import defraudat, que podria ser elevat i pujar a desenes de milions d'euros, i gravat amb dos anys de condemna. La cantant va formalitzar la seva relació amb el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué el 2011, amb qui va tenir el seu primer fill l'any 2013.

L'entorn de la cantant assegura que durant aquests anys Shakira passava la major part del temps fora d'Espanya, que la gran majoria dels seus ingressos provenien de l'estranger, que ella sempre ha complert amb les seves obligacions fiscals i que aquest cas es tracta d'una diferència de criteri i no d'"ocultació fiscal", segons publica el rotatiu. De moment, ni Hisenda ni la fiscalia han volgut fer comentaris sobre aquest cas.