Òbit

Mor Paul Bocuse, el fundador de la 'nouvelle cuisine'

El cuiner francès ha mort al seu poble natal, Collonges-au-Mont-d'Or, als 91 anys

zentauroepp41686838 files  this file photo taken on january 24  2007 shows frenc180120134922

zentauroepp41686838 files this file photo taken on january 24 2007 shows frenc180120134922 / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Paul Bocuse, el famós cuiner francès considerat com el fundador de la nouvelle cuisine, ha mort aquest dissabte a la seva localitat natal, Collonges-au-Mont-d'Or, on havia nascut l'11 de febrer de 1926. Només li faltaven uns dies per complir 92 anys.

El xef es va fer famós mundialment a partir del 1959, quan va portar a la fama l'antic restaurant de la seva família, al qual va ascendir a l'univers de la Guia Michelin amb tres estrelles successives, els anys 1961, 1962 i 1965.

El president francès Valéry Giscard d'Estaing atorga la Legió d'Honor a Paul Bocuse el 1975. / AFC

El seu famós L'Auberge Paul Bocuse s'ha caracteritzat per oferir una cuina natural en combinació amb la dietètica. Va ser un dels primers cuiners que van ser condecorats amb la Legió d'Honor (1975). Entre els seus llibres destaca La cuisine du marché (1976).

A més dels seus nou restaurants a Lió i els seus voltants, el xef francès va obrir altres negocis al Japó, als Estats Units i Suïssa. Des del mes de febrer del 2013, un dels seus establiments va rebre el nom de l'Institut Culinari d'Amèrica a Nova York. 

Notícies relacionades

Bocuse va passar més de mig segle ocupant-se de la gastronomia planetària i exhibint contínuament els mateixos plats d'autor al seu mapa, des dels seus famosos foie gras de canard i sopa de tòfona negra fins a l'amanida de llagosta i el moll amb escames de patata cruixents o el filet de llenguado amb fideus.

La seva influència ha sigut enorme, si bé en els últims temps els avantatjats alumnes espanyols han superat de llarg el mestre.