RESPOSTA A LA FISCAL

Cristiano Ronaldo es mofa d'Hisenda: "Estic pres d'aquests nadons"

La cap de Delicte Fiscal al·lega davant la jutge que CR7 ha d'anar a la presó i ell replica amb una foto dels seus fills

lmmarco41416906 gente cristiano ronaldo  y  sus hijo  foto  instagram171226163248

lmmarco41416906 gente cristiano ronaldo y sus hijo foto instagram171226163248

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Agència Tributària considera que Cristiano Ronaldo ha comès quatre delictes fiscals que, en condicions normals, haurien de comportar el seu ingrés a la presó, al sumar la xifra de 14,7 milions d’euros, segons va revelar dilluns El Mundo. I la reacció del davanter del Reial Madrid no ha trigat a arribar, però ha sigut una resposta casolana plena de mofa.

«Estic PRES d’aquests nadons bonics», va escriure ahir l’estrella als seus diferents perfils de les xarxes socials. Una reacció que en menys d’una hora ja havia aconseguit prop d’un milió i mig de likes a Instagram, 30.000 M’agrada a Twitter, i 215.000 més a Facebook. A la imatge que acompanya el text, es pot veure el jugador amb la seva filla Alana Martina als braços i, amb  ell, els bessons, Mateo i Eva, que van néixer a l’estiu gràcies a un ventre de lloguer.

De moment, és la seva resposta domèstica a aquesta petició feta en seu judicial fa uns dies per Caridad Gómez Mourelo, responsable de la Unitat Central de Coordinació d’Hisenda en matèria de delicte fiscal. Gómez Mourelo, en qualitat de perita, va assenyalar en la seva compareixença el 7 de desembre al Jutjat de Primera Instància número u de Pozuelo de Alarcón que la falta de declaració al fisc en el cas de Ronaldo, «amb els recàrrecs i interessos de demora, suma una quantia importantíssima», gairebé 15 milions d’euros. I en aquest sentit va recordar a més: «Sincerament, tenim persones a la presó per haver deixat de pagar 125.000 euros». 

Testaferros i paradisos fiscals

La cap de Coordinació de Delicte Fiscal va destacar que l’evasió fiscal del jugador és completament voluntària, i va rebutjar que es tractés d’una mera discrepància tècnica que hagi de ser resolta en l’àmbit administratiu, tal com sosté la defensa del jugador, amb el lletrat José Antonio Choclán al capdavant.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Gómez Mourelo va dir que el futbolista va utilitzar «testaferros i paradisos fiscals» per a la tributació dels seus drets d’imatge, que la seva conducta va estar presidida per l’«opacitat» i que «l’escenari» que es va plantejar Ronaldo al disposar d’una estructura societària a les illes Verges britàniques era que «això no es detectaria».

El cas Cristiano ha sigut analitzat amb especial atenció en el si de l’Agència Tributària. «És un contribuent important quantitativament i també qualitativament per l’impacte mediàtic», va assegurar Gómez Mourelo.