nou escàndol

Dustin Hoffman, acusat d'assetjament sexual per una segona dona

La denúncia apareix hores després que l'actor fos assenyalat per un episodi similar

FILE - In this Aug. 2, 2017 file photo, Dustin Hoffman arrives at the Hollywood Foreign Press Association Grants Banquet in Beverly Hills, Calif. Hoffman is apologizing for alleged sexual harassment of a 17-year-old intern in 1985. Writer Anna Graham Hunter alleges that the 80-year-old actor groped her on the set of TV movie â¿¿Death of a Salesmanâ¿¿ and â¿¿talked about sex to me and in front of me.â¿¿ (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

FILE - In this Aug. 2, 2017 file photo, Dustin Hoffman arrives at the Hollywood Foreign Press Association Grants Banquet in Beverly Hills, Calif. Hoffman is apologizing for alleged sexual harassment of a 17-year-old intern in 1985. Writer Anna Graham Hunter alleges that the 80-year-old actor groped her on the set of TV movie â¿¿Death of a Salesmanâ¿¿ and â¿¿talked about sex to me and in front of me.â¿¿ (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File) / Jordan Strauss (Jordan Strauss/Invision/AP)

3
Es llegeix en minuts

L'actor nord-americà Dustin Hoffman va tornar a ser acusat d'assetjament sexual poques hores després que una dona l'assenyalés aquest dimecres per un episodi similar quan era una jove becària.

Segons ha informat el mitjà especialitzat 'Variety', la segona dona que denuncia Hoffman per assetjament sexual és Wendy Riss Gatsiounis, que va destapar un incident que suposadament involucra l'intèrpret i que va succeir el 1991 quan ella era una jove autora de teatre. L'actor, per mitjà d'un portaveu, ha dit que no recordava la trobada amb Riss Gatsiounis i les accions o comportaments descrits per ella.

D'acord amb el seu relat, Riss Gatsiounis va mantenir reunions amb Hoffman i amb Murray Schisgal, un dels guionistes de 'Tootsie' (1982), sobre una possible adaptació fílmica de la seva obra 'A darker purpose'.

A la segona d'aquestes trobades, l'escriptora va dir que l'actor hi va arribar amb una actitud molt diferent de la de la primera reunió. "Abans que comencis deixa'm preguntar-te una cosa, Wendy. ¿Alguna vegada has tingut relacions íntimes amb un home de més de 40 anys?", li va dir l'actor.

"No ho oblidaré mai. Retrocedeix, obre els seus braços i diu: 'Seria un nou i complet cos per explorar'", va recordar. Posteriorment, l'actor li va dir que havia de fer unes compres de roba en un hotel pròxim i la va convidar a anar-hi amb ell.

Després de repetides negatives per part de Riss Gatsiounis, Hoffman va abandonar la reunió, i Schisgal li va dir a l'autora que no estaven interessats en l'adaptació de la seva obra.

L'obra 'A darker purpose' va arribar finalment al cine amb el títol 'The winner' (1996), i Riss Gatsiounis ha treballat com a guionista de televisió a 'The Killing' i 'Reign' i és productora executiva a 'Genius'.

Aquesta segona acusació arriba hores després que es conegués que Hoffman havia assetjat sexualment una jove becària de 17 anys el 1985. L'escriptora Anna Graham Hunter assegura que l'intèrpret la va grapejar durant el rodatge del telefilm 'Death of a salesman' i va parlar de temes sexuals de forma inapropiada amb ella. "Em va demanar que li fes un massatge als peus el primer dia de rodatge, i ho vaig fer", va indicar Hunter, de 49 anys.

"Actuava de forma insinuant, em va tocar el cul i em va parlar de sexe. Un matí vaig anar al seu camerino per anotar el que volia per esmorzar. Em va mirar, va somriure i es va agafar el seu temps. Després va dir: 'Prendré un ou dur i un clítoris passat per aigua'", va afegir.

Segons el relat de Hunter, el seguici de Hoffman va riure-li la gràcia. "Jo me'n vaig anar, no tenia paraules. Vaig anar al lavabo i vaig plorar", va indicar la dona. Hunter va detallar el suposat maltractament que va rebre per part de Hoffman en un diari que va enviar a la seva germana. La noia va passar cinc setmanes amb l'actor durant aquell rodatge.

"Avui, quan acompanyava Dustin en la seva limusina, m'ha tocat el cul quatre vegades. Li he retret cada vegada, li he donat un cop i li he dit que era un vell verd", va escriure la dona, que assegura que va rebre ordres expresses per part dels responsables de la pel·lícula d'acceptar el comportament de Hoffman.

Concretament, li van dir que havia de "sacrificar" alguns dels seus valors pel bé del projecte. "Va ser un depredador, jo era una nena i això va ser assetjament sexual", va manifestar Hunter. En un comunicat, Hoffman va respondre a la denúncia de Hunter i va lamentar l'episodi.

Notícies relacionades

"Tinc el màxim respecte per les dones i em sento molt malament per qualsevol cosa que hagi pogut fer que l'hagi posat en una situació incòmoda. Ho lament. No reflecteix qui soc", va indicar el doble guanyador de l'Oscar per 'Kramer contra Kramer' i 'Rain man'.

Les al·legacions es divulguen en un moment convuls per a la indústria audiovisual nord-americana, que viu immersa en una gran polèmica després de l'enorme escàndol que envolta Harvey WeinsteinHarvey Weinstein, un dels productors més poderosos de Hollywood.