CONTRA ELS ABUSOS SEXUALS

Kevin Spacey demana perdó per haver assetjat un menor el 1986

Un actor de 'Star Trek Discovery' l'acusa d'intentar violar-lo durant una festa quan tenia 14 anys

Kevin Spacey admet la seva homosexualitat / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

L'actor nord-americà Kevin Spacey ha demanat perdó per haver assetjat el també actor Anthony Rapp, després que aquest l'acusés d'haver intentat abusar d'ell quan era una adolescent de 14 anys.

La denúncia va forçar Spacey, guanyador de dos Oscars i protagonista de la sèrie 'House of Cards', a afirmar que no recorda aquest incident però que si va tenir lloc li devia a Rapp "la més sincera disculpa".

"Honestament, no recordo la trobada, que hauria sigut fa més de 30 anys. Però si em vaig comportar com ell descriu li dec la més sincera disculpa pel que hauria sigut un comportament ebri profundament inapropiat", va dir Spacey.

Els fets, relatats per Rapp al portal Buzzfeed News, suposadament van tenir lloc durant una festa a l'apartament de Spacey a Nova York. Tots dos es van conèixer en un esdeveniment relacionat amb l'èxit de les obres de teatre en què participaven aleshores.

En una festa

Rapp, intèrpret de la sèrie "Star Trek: Discovery", va anar a la festa sol i era l'únic adolescent que hi assistia, així que quan es va avorrir es va ficar en una habitació a mirar la televisió poc després de mitjanit.

Allà es va adonar més tard que era l'únic que seguia a aquelles hores a la festa, moment en què Spacey va entrar a l'habitació, se li va acostar i se li va posar a sobre amb intenció de mantenir relacions sexuals. Spacey, guanyador d'un Óscar per "The Usual Suspects" i d'un altre per "American Beauty", llavors tenia 26 anys.

"Bé, tothom se n'ha anat. Hauria de tornar a casa", va explicar Rapp que li va dir a Spacey. No obstant, aquest "es va interposar a la porta tentinejant. La meva impressió és que estava borratxo".

"Mirava de seduir-me. No sé si hauria utilitzat aquest llenguatge. Però era conscient que intentava tenir sexe amb mi", va assegurar Rapp. Spacey, segons el relat del denunciant, el va agafar "com quan el marit agafa la seva dona" la nit de noces, el va estirar al llit i se li va posar a sobre. Rapp va dir que no recordava quant temps es va estar Spacey en aquesta posició, però va explicar que al cap d'uns segons va aconseguir desempallegar-se'n.

Reacció immediata

La reacció de Spacey no es va fer esperar i va publicar un comunicat a través del seu perfil a Twitter on assegurava estar "horroritzat" per la història.

Notícies relacionades

"Aquesta història m'ha portat a abordar altres assumptes sobre la meva vida. Ara trio viure com un home gai. Vull afrontar això de forma honesta i oberta, i això comença examinant el meu propi comportament", va indicar.

Rapp va assenyalar que mai va tornar a parlar amb Spacey després de l'incident i que l'escàndol relacionat amb el productor Harvey Weinstein, acusat per desenes de dones d'assetjament i abús sexual, el va animar a fer el pas i tractar-ho públicament. "Amb això vull donar llum sobre dècades de comportaments que han continuat perquè molta gent, inclòs jo mateix, ens hem mantingut en silenci", va sostenir Rapp.