PORTADA A 'VANITY FAIR'

Beatrice Borromeo: "Pierre té una vida absurda"

L'esposa de Pierre Casiraghi parla de la seva vida a Mònaco

lmmarco39222314 pierre casiraghi  son of princess caroline of hanover  l   h171006141333

lmmarco39222314 pierre casiraghi son of princess caroline of hanover l h171006141333 / RONNY HARTMANN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Beatrice Borromeo, dona de Pierre Casiraghi, el petit dels tres fills de Carolina de Mònaco i el difunt Stéfano Casiraghi, és una aristòcrata atípica i sense pèls a la llengua. La jove italiana, que va ser mare el febrer d’un nen anomenat Stéfano, protagonitza la portada de 'Vanity Fair' de l’octubre, revista en què assegura: «Pierre té una vida absurda. Al matí s’enfila a un catamarà, a la tarda fa busseig, després va a entrenar-se i després dirigeix cinc empreses diferents. Però al final tots dos respectem els nostres espais de llibertat. La meva feina és per a mi una passió com ho és per a ell la vela». I afegeix: «És difícil no enamorar-se d’ell. Ho hauria fet encara que no pertanyés als Grimaldi. És intel·ligent i simpàtic».

A ella la vam veure aquest estiu acompanyant el marit en les regates a Palma –on ell exercia de patró del catamarà d’última generació 'Malizia'–, repartint somriures i tracte exquisit. Pertany a una influent família aristocràtica italiana, però té també molt clar que els títols no van amb ella. «Ni jo soc comtessa ni Pierre és príncep. No tenim cap títol nobiliari», diu quan li pregunten pel llinatge. 

En l’entrevista, la jove periodista de 32 anys recorda com va ser la seva joventut. «Des dels 16 anys fins que em vaig instal·lar amb Pierre, vaig viure sola a Milà. Treballava com a model i no demanava favors a ningú. Això em permetia pagar el lloguer i seguir estudiant. Era divertit. I guanyava diners. De fet, no n’he tornat a guanyar tants com llavors». Tot i així, reconeix que desfilava «molt malament» i que quan posava «li feia vergonya». 

Atea i d'esquerres

Va debutar en televisió col·laborant en un programa de debat després de declarar-se «atea i d’esquerres» i malparlava de Silvio Berlusconi, llavors al capdavant del Govern italià. «El meu pare va deixar de dirigir-me la paraula durant tres setmanes», recorda. Ara ja no li retreu res. «Ha entès que soc una causa perduda. Odio l’actitud políticament correcta, la hipocresia de qui no pren mai partit, no opina i s’adapta com un camaleó per salvar els seus interessos. Quan jo era petita, Berlusconi era com l’anticrist per a mi. En els últims anys s’ha convertit gairebé en un bufó, però llavors no tenia cap gràcia».

Borromeo ja va donar mostres de la seva naturalitat en una entrevista al 'Corriere della Sera', on va parlar de la seva maternitat. «És difícil dir que és el dia més bonic de la teva vida quan pateixes com un animal, però sí. Van ser 23 hores de part», va assegurar llavors. 

Notícies relacionades

A 'Vanity Fair' no es talla tampoc a l’hora de qualificar d’«ana-crònica» la seva relació amb la monarquia i l’aristocràcia italianes. «He escrit molts articles sobre els Savoia i em detesten. Però acabo de guanyar-los l’última querella». Diu que va ser «un sacrifici» abandonar la seva feina i instal·lar-se a Mònaco. «Però el meu marit viu aquí, gestiona les seves empreses des d’aquí i ell és el que guanya més diners de tots dos. Abans donava prioritat a la feina, però des que m’he casat ha passat a un segon pla». Tot i així afirma: «El més important és la família, però no deixaré d’investigar la màfia».

De fet, aquest octubre ha estrenat el seu quart documental a la televisió italiania. El va gravar juntament amb Mia Benedetta a Caivano, un municipi a 25 quilòmetres de Nàpols convertit en un dels magatzems més grans de droga del país. Es titula 'Bambini mai' ('Nens mai', al·ludint a un lloc on la canalla no pot sobreviure), es va presentar a l’ONU, a Nova York, i per fer-ho va comptar amb el suport de Pierre.

Temes:

Mònaco