L''ESTRELLA' DAMM

Peter Dinklage: "¿Quantes cerveses després del rodatge? 30, 70"

L'actor que interpreta Tyrion Lannister a 'Joc de trons' regna en la presentació de 'La vida nostra', l'espot de Raúl Arévalo per a la campanya d'Estrella Damm

La història la protagonitzen Peter Dinklage, Álvaro Cervantes, Ingrid García- Jonsson i Marcel Borrás. / ESTRELLA DAMM

La història la protagonitzen Peter Dinklage, Álvaro Cervantes, Ingrid García- Jonsson i Marcel Borrás.
lmmarco38858372 barcelona 12 06 2017 gente presentaci n del cortometraje  la170612161944

/

4
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

Expectació màxima ahir al migdia a l’antiga fàbrica Damm del carrer de Rosselló. Periodistes sortits fins i tot de sota les pedres. Una alfombra vermella que s’enfilava per l’escala i seguia per l’interior. Focus, diverses càmeres. Grua. Steadycamp.  Molts senyors encorbatats suant de valent. I a dins, molt més fresquet, un auditori ple a vessar. Amb un set amb caixes de cervesa i una pantalla de cine per presentar el curtmetratge  que ha dirigit el celebrat actor i director Raúl Arévalo i que ja es pot veure a mediterraneamente.es.

    Es titula La vida nostra i evidentment és tot l’oposat a Tarde para la ira, el llarg i premiat debut d’Arévalo, que ahir tenia la sensació del deure complert i amb ganes de tornar a dirigir el que està escrivint ara, tant de bo amb un pressupost tan regalat com el que ha tingut per realitzar aquest treball.

     I en això arriben els actors Álvaro Cervantes (el nostre Carles V en una altra sèrie de trons) i el més casolà Marcel Borràs (Polseres vermelles). Després la noia, la valquíria Ingrid García-Jonsson –té sang sueca–. La jove comenta que no ha tingut el mal gust de preguntar a Peter Dinklage, que encapçala el repartiment del curt, què veurem a la nova temporada de Joc de Trons, més que res perquè la seva boca està segellada per contracte. 

    En el curt –que en realitat no ho és tant–, rodat fa poc més d’un mes i amb exteriors a Amsterdam, Barcelona, Sitges, Tarragona i Lloret de Mar, Peter Dinklage és Chad Johnson, una espècie de sicari resolutiu de sèrie televisiva que s’apareix al seu admirador Álvaro Cervantes i que és com la veu de la seva consciència, perquè oblidi una història d’amor que la distància ha refredat. I és clar, després de tot, brinden amb cervesa. L’actor de Nova Jersey, de 47 anys, és el protagonista internacional que aquest any es posa al servei del bon rotllet que transmet la marca cervesera.

    «Un actor ha de fer diferents coses, passar d’una a una altra. Aquesta va ser una magnífica oportunitat de venir a treballar a Barcelona, de rodar un projecte interessant, amb qualitat, i la meva resposta va ser dir que sí de seguida. Coneixia altres curts realitzats per la marca i crec que podrien servir de model per al treball que es fa als Estats Units. Per a un actor és una proposta atractiva envoltar-se de tant de talent», va explicar Peter Dinklage, a qui van preguntar també quantes cerveses es va veure obligat a beure’s en el rodatge, que va durar nou dies. «¿Durant o després del rodatge? Perquè treballàvem moltes hores i ens hagués pujat al cap. En canvi, després del rodatge… No ho sé, 30, 70».

     Dinklage, que també va explicar que li agrada el bon cine espanyol i va citar Pedro Almodovar, va reconèixer que gràcies al rodatge de Joc de Trons ha conegut llocs increïbles d’Espanya. «He descobert racons preciosos d’Espanya. Això és el que m’encanta de la meva feina. Quan un viatja com a turista visita els llocs més corrents, com el Louvre o l’Empire State, però com a actor vas a on no aniries com a turista, veus el que val la pena i aquells secrets més ben guardats».

SOBRE EL REFERÈNDUM / El moment més surrealista de la roda de premsa –n’hi va haver d’altres– va ser quan un periodista de RAC1 li va preguntar si, gràcies al contingut polític dels guions de Joc de trons, s’atreviria a pronunciar-se sobre el referèndum «d’un país al qual no deixen votar». «Estàs parlant amb un nord-americà –li va contestar–. Soc d’un país que està tallant llaços amb tothom a causa del nostre president. M’avergonyeix molt la persona que lidera el nostre país en aquests moments així que és un plaer sortir d’allà per ser avui aquí, però honestament no vull parlar sobre política en un lloc que no conec bé per mi mateix, no vull ser mal entès». 

Notícies relacionades

    Dinklage, que en el vídeo de La vida nostra fins i tot canta –«vaig tenir un grup punk, però ja fa temps, encara que és cert que tots a Joc de trons som molt punks»–, va assegurar sentir-se bé tant en les produccions independents com en el cine de grans pressupostos. «No trio els meus treballs pensant en els diners, sinó perquè m’interessin. Hi ha produccions independents terribles», va assegurar  l’actor, que veurem en una nova entrega de Los Vengadores.

    Finalment, Dinklage també va tenir unes paraules amb un noi de 19 anys de Nova Jersey que estava a la roda de premsa i que es va presentar com a responsable d’una pàgina de fans de l’actor a Instagram. Dinklage li va donar les gràcies, però li va recordar, molt seriós i amb aquella veu seva escruixidora, que no hi publiqui fotografies de la seva filla. I l’advertència va sonar com una frase de Joc de Trons. O de Tarde para la ira.