LLISTAT DE CERVELLS

Els 100 més creatius segons 'Forbes'

Del cuiner José Andrés a l'amo d'Amazon. La revista presenta el centenar de personatges més talentosos del món

lmmarco36723302 madrid  08 09 2016   david calle  de unicoos  profesor youtu170508173142

lmmarco36723302 madrid 08 09 2016 david calle de unicoos profesor youtu170508173142 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

¿Què tenen en comú el periodista català Jordi Évole amb Jeff Bezzos, l'amo d'Amazon, amb Richard Branson, el magnat de Virgin, o amb el cuiner José Andrés. Doncs èxit i talent. Ells són quatre de les persones més creatives del moment i formen part del centenar que ha seleccionat la revista 'Forbes' aquest mes sota el titular '100 most creative people in business'.

Alguns dels noms de la llista ja tenen un llarg historial d'èxits al darrere fent negocis, altres són més deconeguts, però compten amb un carrera meteòrica a l'esquena i un denominador comú: han arriscat en algun moment de la seva carrera i han guanyat.

L'edició espanyola de 'Forbes' obre la seva portada amb Evan Spiegel, el jove fundador de Snapchat, de 26 anys, milionari amb una fortuna estimada en 2.100 milions de dòlars i futur marit de la model Miranda Kerr.

Les noves tecnologies tenen moltíssim a veure amb aquest llistat. Aquí també hi ha el britànic John Ive, dissenyador dels productes d'Apple i pare de l'iPhone, de l'Apple Watch... Jan Koum, el fundador de Whstsapp. Jack Ma, el fundador d'Alibaba, el portal de venda xinès que supera en volum de facturació d'Amazon i eBay junts. Sean Rad, el fundador de l'aplicació Tinder, que ha canviat d'alguna manera la forma de lligar de molta gent. Bian Chesky, artífex d'Airbnb. O Reed Hastings, fundador de Netflix.

Entre els espanyols, 'Forbes' destaca el talent de dos cuiners: David Muñoz, al capdavent de Diverxo, i José Andrés, l'ambaixador de la cuina espanyola als Estats Units. També reconeix Ramón Vilalta, Carme Pigem i Rafael Aranda, de l'estudi d'arquitectura RCR, que han guanyat recentment el premi Pritzker d'arquitectura.  

No s'oblida del professor més famós de Youtube, David Calle, finalista del premi Professor Mundial en la seva edició de 2017. O d'Ascensión Cruchaga, una de les fundadores d'Orbital Aerospace i de les poques dones en el llistat. També de la física barcelonina Sonia Fernández Vidal. I del dissenyador Jaime Hayón i del dibuixant Mikel Urmeneta, un dels fundadors de la marca basca Kukuxumusu, de la qual ja no forma part.

Notícies relacionades

El món de la moda està representat pel jove dissenyador irlandès Jonathan Anderson, al capdavant e la seva firma i de Loewe. I el del disseny, per Marc Newson, Gorden Wagener (Mercedes Benz), Asako Shimazaki (Muji), James Futcher, director creatiu d'Ikea i el veterà Philippe Starck.