Chelsea Clinton publica un llibre infantil amb trets feministes

La filla de Bill i Hillary relata la història de 13 dones coratge que van canviar el món

  / REUTERS / EDUARDO MUNOZ

 
zentauroepp32867247 former president bill clinton  r  speaks as chelsea clinton 170331163932
zentauroepp34385960 chelsea clinton holds her newborn son aidan clinton mezvinsk170331164004

/

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Periodista, historiadora i escriptora, són molts els que opinen que la filla de Hillary i Bill Clinton, de 37 anys, despuntarà aviat en el terreny polític perquè ho porta a l’ADN. El seu pare, Bill Clinton, ha sigut el 42è president dels EUA, i la seva mare, Hillary, exsecretària d'Estat, ha estat a les portes de convertir-se en la primera dona a arribar a la Casa Blanca i en aquesta carrera va comptar amb tot el suport de Chelsea.

Mare de dos fills, Charlotte i Aidan, Chelsea fa política des de les xarxes socials i ara des del món editorial. El 30 de maig vinent publica 'She persisted' (Ella va persistir), un llibre infantil amb trets feministes en què relata la història de 13 dones que van canviar el món.

«La seva persistència ha canviat el curs de la història. Estic molt emocionada per compartir les històries de dones i nenes que no van acceptar un no per resposta», va destacar Chelsea al seu perfil de Twitter.

En el llibre, il·lustrat per Alexandra Boiger, s’explica, entre altres, la història de l’activista abolicionista Harriet Tubman. De Nelly Bly, pionera periodista d’investigació. De l’astronauta Sally Ride, la primera nord-americana que va viatjar a l’espai. De Ruby Bridges, la primera nena afroamericana a anar a un col·legi de blancs. De la jutge Sonia Sotomayor, la filla de porto-riquenys elegida per Barack Obama per ser jutge del Tribunal Suprem dels EUA. I es repassa la biografia de la presentadora televisiva Oprah Winfrey.

Notícies relacionades

«He escrit aquest llibre per a tothom que sempre ha volgut expressar la seva opinió però que ha sigut silenciat, per a les persones a qui alguna vegada algú ha fet sentir-se inferior. Aquestes dones van superar adversitats per ajudar a millorar el nostre país. Amb aquest llibre vull llançar un missatge als lectors joves de tota la nació i de tot el món: la persistència és poder», va dir Chelsea en un comunicat.

El títol, 'She persisted', fa referència a un comentari del líder republicà al Senat Mitch McConnell sobre la senadora demòcrata Elizabeth Warren.