ALS 41 ANYS

Mor Bimba Bosé, víctima del càncer

La polifacètica neboda de Miguel Bosé feia dos anys qie lluitava contra la malaltia

BIMBA BOSÉ VACACIONES CON LOOK ORIENTAL

BIMBA BOSÉ VACACIONES CON LOOK ORIENTAL / UOG/UCC (©GTRESONLINE)

3
Es llegeix en minuts

Bimba Bosé ha mort aquest dilluns a l'Hospital Ramón y Cajal després de plantar-li cara al càncer. La model, 'dj' i cantant, de 41 anys, feia dos anys que lluitava contra la malaltia i l'últim mes havia tingut diversos ingressos hospitalaris. En un comunicat, la família ha agraït les nombroses mostres d'afecte rebudes i ha destacat "la seva llarga, valenta i heroica lluita contra el càncer". També ha expressat el seu desig de dir-li "l'últim adeu en la intimitat més estricta". El seu oncle, Miguel Bosé, publicava un emotiu missatge: "Bon viatge, Bimba, la meva còmplice, la meva companya, el meu amor, la meva filla estimada. Guia'm".

Dora, la filla gran de Bimba, ha volgut destacar que no és moment per estar trist. "Moltíssimes gràcies a tots els que em recolzeu i que sapigueu que avui no és un dia de tristesa perquè a la meva mare és el que menys li agradava, la tristesa. Avui és un dia per estar contents per tots aquells moments que hem viscut i disfrutat amb ella”, ha escrit la nena de 12 anys.

L'estiu passat, la neboda de Miguel Bosé explicava a aquest diari en una entrevista que confiava que es curaria. "Tinc bons gens i no em queda més remei que tirar endavant. Estic convençuda que em curaré. Perquè vull viure", assegurava Bimba, mare de dues nenes: Dora, de 12 anys, i June, de 5, fruit de la seva relació amb Diego Postigo. 

Des de feia uns anys, mantenia una relació amb el també model i 'dj' anglès Charlie Centa, 17 anys més jove que ella. En l'última etapa de la seva vida, la família s'havia traslladat a viure a Sotogrande, a Cadis, buscant una tranquil·litat que a Madrid no tenia. "Soc feliç de viure aquí amb les meves filles, que són adorables i molt estimades per tota la família i elles em posen les piles. Els encanta la música i ho fan de forma natural", explicava en una altra entrevista. 

“Del diagnòstic m'estimo més no parlar-ne, perquè va variant cada dia”, confessava Bimba l'octubre passat en el que va ser l'últim acte públic al qual va assistir, precisament com una de les ambaixadores de la campanya d'Ausonia i l'Associació espanyola contra el càncer, en què animava les dones a fer-se revisions mèdiques i a recordar que la prevenció segueix sent prioritària. Amb ella, lluint un mocador rosa, li van donar suport les presentadores Eva González i Terelu Campos i la cantant Marta Sánchez. 

Bimba sempre ha mirat de cara el càncer i ha lluitat contra la malaltia fins a l'últim moment, unint la medicina tradicional amb les teràpies i atencions que li podien millorar la qualitat de vida i la recuperació. No va dubtar mai a l'hora de parlar de la metàstasi. "Vaig ser diagnosticada fa dos anys i segueixo amb càncer. I soc aquí. Tinc metàstasi als ossos, el fetge i el cervell. És una paraula que fa més por que el càncer perquè s'identifica amb la mort inevitable. Tinc els ossos destrossats però estem treballant per reconstruir-ho tot. Jo recorro a la medicina i a tot el que m'ajudi", assegurava. 

Notícies relacionades

Bimba ha viscut la lluita contra el càncer al mateix temps que un dels seus millors amics, el dissenyador malagueny David DelfínDavid Delfín, que lluita en l'actualitat contra les seqüeles de l'operació de dos tumors cerebrals i un tercer d'inoperable. Durant uns quants anys i gràcies a la seva imatge andrògina, ella ha sigut musa de les seves col·leccions i ha desfilat amb les seves creacions a la passarel·la madrilenya. Bimba Bosé va ser l'estrella indiscutible de l'última desfilada que la marca Davidelfin va presentar a la passarel·la Mercedes Benz Fashion Week Madrid el febrer de l'any passat. "Forever (Per sempre) apareix escrit en el compte oficial del dissenyador.

El 2007, Bimba Bosé va debutar com a cantant amb el seu oncle Miguel Bosé al gravar junts el tema 'Como un lobo', del disc 'Papito'. A partir d'aleshores, va saber dividir el temps entre la passarel·la, on es va iniciar com a model el 2000, i els escenaris. El 2008, amb David Unisón i Diego Postigo (el seu marit del 2006 al 2013 i pare de les seves dues filles) va fundar el grup musical The Cabriolets, en què era la vocalista.