RECURS DE CASSACIÓ DESESTIMAT

El Suprem creu que la tieta de la reina Letizia va intentar vendre fotos del seu primer casament

Henar Ortiz hauria demanat 600.000 euros per imatges de l'enllaç de la seva neboda amb Alonso Guerrero

 

  / EFE / ELOY ALONSO

2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per Henar Ortiz Álvarez, tieta de la reina Letizia, contra la sentència de l'Audiència Provincial d'Astúries, que va desestimar la seva demanda de protecció del dret a l'honor contra la periodista Ángela Portero per haver-la involucrat en l'intent de vendre unes fotografies del primer casament de Letizia amb Alonso Guerrero, que considera "veraç".

La demanda es va dirigir, en principi, contra Gestevisión Telecinco SALa Fábrica de la Tele SL i Ángela Portero, però, a partir del recurs d'apel·lació, es va mantenir únicament contra la periodista.

Al programa de televisió 'Sálvame diario', de Tele 5, es va oferir una informació sobre l'intent de comercialització d'unes fotografies de la primera boda de la Reina.

En aquests programes, el presentador i els col·laboradors, entre ells Ángela Portero, van debatre i van especular sobre la identitat de la persona, gairebé amb tota seguretat pertanyent al cercle familiar de Letizia, que podia estar al darrere de l'intent de venda.

En un dels programes es va projectar el vídeo d'una entrevista, gravada mitjançant la tècnica de càmera oculta, amb una persona identificada únicament com "l'intermediari" que va intentar vendre les fotos a la productora del programa a canvi de 600.000 euros.

"TRAÏDORA"

Portero va explicar a continuació el resultat de les seves investigacions i va confirmar la relació d'amistat entre el citat intermediari i Henar Ortiz, a la qual els col·laboradors van arribar a titllar de traïdora".

El recurs interposat per Henar Ortiz deia que la informació que la implicava en l'intent de vendre les fotos no tenia veracitat, al no haver sigut degudament contrastada i recolzar-se només en la seva relació d'amistat amb l'intermediari, en la seva mala situació econòmica i en la seva ideologia política.

Però la sala desestima el recurs, al considerar encertat el judici de l'Audiència Provincial, perquè el programa de televisió es va centrar en la seva investigació sobre un intent de venda de les fotografies del primer casament de Letizia, assumpte d'evident interès general i rellevància pública perquè afecta la família reial espanyola, i també per la projecció pública de la recurrent.

DRET A LA INFORMACIÓ

Notícies relacionades

El Suprem considera que la informació va ser "veraç", perquè es va fundar en fonts objectives i fiables, perfectament identificades, de les quals clarament es desprenien dades i indicis objectius. La interpretació raonable i lògica d'aquests punts podia portar qualsevol persona o espectador a unes conclusions similars a les que va exposar públicament la periodista demandada, de manera que la informació divulgada en cap cas es pot titllar de rumor sense fonament.

A més s'hi uneix el fet indubtable que les fotografies en qüestió necessàriament havien d'estar en poder, o haver sigut facilitades, d'algú pròxim a la família dels nuvis, condició concurrent en la demandant, i la dada, també pública i coneguda, dels seus problemes econòmics i les seves idees contràries a la monarquia.