DEBAT ENTRE AGULLES

¿Qui vestirà la primera dama?

La moda nord-americana boicoteja Melania Trump

kamor36150843 melania trump the wife of republican presidential nominee d161103224041 / MANDEL NGAN

kamor36150843 melania trump  the wife of republican presidential nominee d161103224041
¿Qui vestirà la primera dama?

/

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Mentre Nova York recull més de 100.000 signatures demanant que la parella presidencial abandoni la ciutat per com resulta de costós mantenir les mesures de seguretat a la Trump Tower, on resideix, el món de la moda boicoteja la primera dama.

Un nombrós grup de grans directors creatius van recolzar obertament Hillary en l'intent d'arribar a la Casa Blanca. Parlem de Vera Wang, Marc Jacobs, Michael Kors, Joseph Altuzarra, Calvin Klein, Thakoon, Prabal Gurung, Diane von Furstenberg i Tom Ford. Són els mateixos que ara es neguen a vestir Melania Trump. ¿El motiu que esgrimeixen? Melania Trump és incompatible amb la seva ètica i els seus valors.

"Fa uns quants anys em van demanar que la vestís i vaig declinar. Ella no encaixa en la meva imatge”, ha dit Tom Ford aquesta setmana en el programa 'The view', afegint que tampoc vestiria Hillary. Marc Jacobs ha anat més enllà. "No tinc cap interès a vestir Melania Trump. Personalment, m'estimo més posar la meva energia a ajudar els que han resultat perjudicats per Trump i els seus partidaris”.

A falta d'unes setmanes per traslladar-se a la Casa Blanca, el tema de l'armari de la primera dama s'ha convertit en gairebé una qüestió d'Estat a la qual se sumen veus com la de la dissenyadora Sophie Theallet, fervent seguidora de Michelle Obama, que ha escrit una carta a les xarxes socials. “La marca Sophie Theallet s'oposa a qualsevol discriminació i prejudici. Sóc molt conscient que ficar-se en política no és gaire intel·ligent. Però dit això, com que som una empresa familiar, el nostre objectiu no és únicament guanyar diners. Valorem la llibertat creativa i busquem humilment contribuir a una forma de crear més humil, ètica i conscient en aquest món”.

Theallet va néixer a França, però ha desenvolupat tota la carrera professional als Estats Units. Per això critica el “racisme, sexisme i xenofòbia” del president electe dels EUA. “Animo els meus amics dissenyadors a fer el mateix. La integritat és la nostra única moneda”, apunta la creativa.

ENCANTATS DE VESTIR-LA

Entre els modistes que no recolzen el boicot hi destaca Tommy Hilfiger, que ha afirmat a la revista 'Women's Wear Daily': "Els dissenyadors haurien d'estar orgullosos de vestir Melania Trump. No cal polititzar aquest assumpte. A més, Melania és una dona molt bonica".

"Pel seu càrrec si m'ho demana la vestiré", ha confirmat també la dissenyadora Carolina Herrera. "És un honor vestir la primera dama d'un país i es fa pels Estats Units", ha afegit l'empresària veneçolana.

Notícies relacionades

Un altre veterà de la moda, Jean-Paul Gaultier, també es presta a vestir-la: "No tinc res dolent a dir en contra d'ella, no és una qüestió política. És evident que vesteix més bé que Hillary. Quan va anar a votar, portava un abric i un vestit blanc i estava molt guapa", recordava en la gala dels Fashion Awards britànics celebrada dilluns passat a Londres.

I amb tot això, Melania Trump, l'exmodel d'origen eslovè nacionalitzada nord-americana el 2006, no diu res, però si fem una ullada a les firmes de moda que segueix a Twitter no n'hi figura cap de nord-americana. Són totes europees: Yves Saint Laurent, Gucci, Alexander McQueen, Dior, Chanel  Dolce&Gabbana i Versace.