Joshua Koshner i Karlie Kloss

Els cunyats d'Amèrica

La supermodel i el jove financer, que alternen en el cercle íntim de Jared Kushner i Ivanka Trump, viuen al Village de Nova York i són dues màquines expenedores de diners

4
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARRÓN

Abans que la premsa comencés a dedicar panegírics sobre Jared Kushner, propietari del New York Observer, gendre de Donald Trump i ara sembla que Rasputin en cap de la Casa Blanca, el Kushner que provocava somnis lascius entre els notaris de l'Upper Manhattan era, però, el seu germà petit, Joshua, de 31 anys, nòvio de la supermodel Karlie Kloss i inversor de capital risc a qui la revista Forbes va entronitzar en un article titulat Els amos dels nous diners, Vanity Fair el va col·locar l'any passat en la seva terna de favorits al "pròxim establishment".

"Kloss i Kushner amenacen el regnat de parelles com [¿ho endevineu?] Kim Kardashian i Kanye West, i Beyoncé i Jay-Z", proclamava aquesta última publicació, que sol glossar la celebritat com si fos una intriga vaticana. El cert és que sense necessitat de viure en streaming com els Kardashian, la model i el financer s'han convertit en l'últim os que ensuma la premsa, que els segueix el rastre -jove, milionari, despreocupat- pel Village i el Soho de Nova York. Al capdavall, poques coses hi ha ara amb més ganxo que pertànyer al Camelot de relacions de Jared i Ivanka.

ÍNTIMA DE TAYLOR SWIFT

Ella, Kloss, és amiga íntima de Taylor Swift -amb qui sembla viure un estrany procés de mimesi-, dimarts que ve es penjarà el brilli-brilli de Victoria's Secret, i desencadena tornados d'admiració perquè, a més de ser la tercera top més ben pagada del món, resulta que ha estudiat computació a la Universitat de Nova York -és una nerd del codi Ruby- i beca 80 noies que es volen dedicar a la informàtica i a l'enginyeria de software. Ell, quatre anys més petit que el seu germà, compta amb un instint animal per a les finances i una espessa xarxa d'influències que li permeten col·locar els diners en el lloc i el moment adequats.

Nascut a Nova Jersey, nét de supervivents de l'Holocaust i fill del magnat immobiliari Charles Kushner, Joshua, criat en l'ortodòxia jueva, encara estudiava a Harvard quan el seu germà va agafar les regnes de l'imperi familiar, després que el pare ingressés el 2005 a la presó per evadir impostos, fer donacions il·legals a partits i amenaçar testimonis. A la universitat -a la qual havia accedit amb un expedient acadèmic mediocre després que la família donés 2,5 milions de dòlars-, Joshua no va perdre el temps: va fundar i va dirigir la revista Scene, una espècie de Vogue de l'Ivy League que va ser molt criticada perquè glossava la vida universitària com si fos un capítol de Gossip girl. Però el seu esperit emprenedor donava per a molt més, així que amb un company va llançar una empresa de jocs on line que ha arribat a tenir 30 milions d'usuaris a l'Amèrica Llatina.

Abans dels 25 anys, Joshua ja havia treballat -i abandonat- Goldman Sachs, i havia impulsat la firma d'inversions de capital risc Thrive, centrada en star-ups vinculades a mitjans i internet, per a la qual va atraure assessors com Jack Dorsey, cofundador de Twitter i Square, amb un últim fons que ha reunit 700 milions de dòlars. ¿El seu primer gran negoci? Va invertir en Instagram tres dies abans que Face­book comprés l'aplicació per mil milions de dòlars.

BÉNS IMMOBLES I ASSEGURANÇA MÈDICA

Notícies relacionades

Soci també de l'actor Ashton Kutcher, els seus cabells embullats i els pantalons de tub són un imant d'inversors institucionals com la Universitat de Princeton. Amb el seu germà Jared, comparteix una firma d'inversions en béns immobles que es diu Cadre i en solitari gestiona l'assegurança mèdica Oscar Health, iniciativa que s'ha fet d'or gràcies al programa de salut Obamacare i que està valorada en 2.700 milions de dòlars. Una de les preguntes -de moment retòriques- que sobrevolen Washington i Nova York és si el seu germà Jared ha xiuxiuejat alguna cosa a l'orella de Trump, perquè aquest hagi reconsiderat la seva idea de desmantellar de soca-rel la llei de salut d'Obama. El que sí que se sap -perquè un portaveu ho va fer públic- és que Joshua no va pujar a l'autobús de campanya de Trump, sinó que va donar el seu vot a Hillary Clinton, però va preferir no dir res quan els seus cosins van lamentar que Jared excavés la memòria dels seus avis per blanquejar les escopinades antisemites de Trump. "No l'odio per ser guapo, ric, admirat pels seus col·legues o perquè estigui sortint amb una model -salivava ni més ni menys que l'editor de Business Insider Nicholas Carlson-. Deixem-ho aquí, que això s'està tornant lleig per a la resta de ­nosaltres".

INFORMÀTICA I GALETES SOLIDÀRIES

Per cert, que la model aquí glossada com un trofeu de pòmuls felins, 23 anys i 1,87 metres d'altura és també una màquina expenedora de dòlars: aquest any, ha guanyat 10 milions, el doble que l'anterior. Des del seu apartament de dos mi­lions del West Village, també gestiona una empresa que es dedica a fer galetes "amb llet d'ametlles" i fins caritatius, i arriba a acords com el que recentment va segellar amb Versace, pel qual, fins al desembre, la companyia destinarà 100 euros dels 500 que costen les seves bosses Palazzo al seu programa de beques per a joves interessades en la informàtica. "Necessitem més dones estudiant i treballant en programació -ha dit Kloss-. Les companyies tenen gran influència en la nostra vida, i és important que les dones formin part d'aquesta equació". Així funciona la redistribució de rendes i la justícia social en l'era del turbocapitalisme.