FESTA A SANT SADURNÍ

Gemma Mengual i Roger Coma s'estrenen com a Ambaixadors del Cava

La nedadora de sincronitzada i l'actor obren la Setmana del Cava amb una cerimònia a la qual van assistir 1.500 persones

roger-coma-gemma-mengual

roger-coma-gemma-mengual

1
Es llegeix en minuts

Ja no hi ha Reina del Cava, sinó Ambaixadors del Cava. Són la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual i l’actor Roger Coma, que dissabte passat a la nit van ser nomenats per la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia en una cerimònia celebrada a la localitat del Penedès que va reunir 1.500 persones.

Després de les queixes i crítiques rebudes sobre el «sexisme» que significava l’elecció de la Reina del Cava (ho havien sigut, entre altres, Almudena Cid, Helen Lindes, Paula Vázquez, Martina Klein i Judith Mascó), aquesta nova distinció s’ha creat per reconèixer destacades personalitats de la societat i convertir-les en difusores de la cultura del cava.

El nomenament com a Ambaixadors del Cava de Coma i de Mengual va tenir lloc durant la inauguració de la 35a Setmana del Cava, a la qual va donar el tret de sortida l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la Vila. També hi va haver un mapping en homenatge al pagès i al cavista, amb guió del grup Comediants.

Mengual va recordar que el seu avi era del Penedès, i que a casa seva sempre han celebrat els seus triomfs brindant amb cava, mentre que Coma va manifestar que «el cava és un medicament que hauria de servir-se a les farmàcies».

RUSCALLEDA, DAMA CONFRARESSA D’HONOR

Notícies relacionades

Divendres que ve, es distingirà com a Dama Confraressa d’Honor Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, única dona distingida amb set estrelles Michelin i ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016. També s’investiran diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número. Una de les novetats d’aquest acte és que la Confraria inicia aquest any el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes; el primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Aquests no són els únics actes que es portaran a terme durant la Setmana del Cava, ja que també podeu assistir al simposi El cava i la comunicació (19 d’octubre), la investidura dels Joves Confrares (22 d’octubre), la Cursa Solidària País del Cava (30 d’octubre) i la Nit Solidària del Cava (25 de novembre). 

Temes:

Gemma Mengual