La vida de Kiko

El fill d'Isabel Pantoja es casarà divendres que ve amb Irene Rosales, l'única que ha sigut capaç de portar-lo a l'altar. Als seus 32 anys, i després provar en diversos sectors, l'en un altre temps Paquirrín intenta obrir-se forat en la música.

tcendros21881829 barcelona 18 3 2013      quico rivera en el periodico    fot160928172057

tcendros21881829 barcelona 18 3 2013 quico rivera en el periodico fot160928172057

4
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

Vcréixer amb la llosa de ser conegut com a Paquirrín, sobrenom que detesta, i quan per fi ha aconseguit ser  Kiko, li toca lidiar contra un altre estigma, el de ser considerat per molts un «ni-ni». Als seus 32 anys, pare de dos fills (nen i nena) de diferents parelles i convertit en el pilar de referència familiar després de l'estada a la presó de la seva mare, Isabel Pantoja, Francisco Rivera Pantoja intenta organitzar la seva vida laboral al voltant de la música i fa un altre pas cap a la maduresa al contraure matrimoni divendres que ve amb Irene Rosales.

'Mi pequeño del alma'

En alguna ocasió ha lamentat que ser conegut «des d'abans fins i tot de néixer», donat que va ocupar portades de revistes ja a la panxa d'Isabel Pantoja.  El seu pare, Francisco Rivera Paquirri, va morir d'una tràgica cornada el 1984, quan Kiko comptava amb a penes set mesos. Després d'un període en què la seva mare es va refugiar per pair el dolor que la va convertir en la viuda de España, el petit Francisco va reaparèixer sense estar-se de res: a dalt d'un escenari acompanyant la tonadillera amb algunes estrofes de Mi pequeño del alma.  Espanya sencera va caure rendida als peus d'aquell napbuf ros.

Tot i l'absència del seu progenitor, Kiko Rivera sempre ha defensat que no li ha quedat cap trauma perquè Pantoja va fer de «pare i mare». És més, presumeix d'una infantesa «feliç» encara que «complicada» per un escrutini mediàtic al qual, diu, no li ha quedat altre remei que acostumar-se. I és que no tots els nens fan la comunió vestits de mariner i entre càmeres de televisió.

I va arribar Chabelita

Les seves tardes es van omplir aviat de deures, donat que no té manies a reconèixer que mai li van anar bé els estudis, i sobretot futbol.  Va arribar a fer proves per entrar al Reial Madrid. En aquells anys a penes va tenir contacte amb els seus germans grans Francisco i Cayetano, donades les males relacions entre les dues dones de Paquirri, Isabel i Carmina Ordóñez, i les disputes per uns records personals del torero. Per compensar, va poder exercir de germà gran quan va arribar Chabelita, adoptada al Perú el 1995.

'Dj' i cantant

Els mitjans s'han acarnissat amb la seva fama de calavera i faldiller, però Kiko Rivera va saber buscar-los la volta i va començar a guanyar-se la vida com a relacions públiques, ja fos d'empreses de mobles o de bars. Però amb la música present en la seva vida, finalment es va reconduir com a jurat de talent showsdj i cantant, amb desigual fortuna malgrat èxits com Quítate el top.

Personatge de 'reality'

El fill d'Isabel Pantoja no va dubtar a aprofitar la tirada mediàtica per obrir-se camí. El 2009 va protagonitzar un semi documental a La Sexta, Desmontando a Paquirrín, on va tirar d'ironia i humor per parlar de la seva vida i provar com a monologuista. D'aquí va saltar a Supervivientes 2011, on va conèixer Jessica Bueno -que després va ser mare del seu primer fill-, i va aconseguir la reconciliació de Pantoja amb Tele 5, que va acabar donant amb el seu fill les Campanadas de Fin de Año del 2011 a la cadena de Paolo Vasile. La ratxa, i els ingressos tan necessaris per pagar els deutes que mantenia amb Hisenda, el van portar a enrolar-se en altres projectes televisius, com l'especial Así soy yo i Gran Hermano Vip 2015, que va abandonar al cap de tres setmanes.

Actor de cine

Kiko Rivera ha tingut temps fins i tot de provar sort en el cine. Sense escales, va passar directe a una gran taquilla, Torrente  4. Lethal crisi, l'exitosa saga del groller detectiu sortit de la imaginació de Santiago Segura. L'experiència va tenir les seves ombres, i l'aprenent d'actor -que interpretava un maldestre ajudant de Torrente- va sortir una mica mosquejat de les bromes del director sobre les seves poques ganes de treballar. Van acabar fent les paus després que ell mateix fes broma amb la necessitat que recorrin a ell per cridar l'atenció.

La boda que no va ser

Notícies relacionades

Després de nombroses relacions passatgeres, Kiko Rivera va semblar trobar l'estabilitat amb la model Jessica Bueno, mare del seu fill Francisquito. La cosa va acabar com el rosari de l'aurora quan sonaven campanes de casament i ja havien fins i tot posat amb la matriarca a la seva revista de capçalera, Hola!. Bueno va posar terra pel mig, iniciant-se un complicat litigi per la custòdia del menor ja resolt.

El que sosté la família

Amb l'entrada a presó de Pantoja van esclatar les tensions familiars i es va desfermar una lletja baralla amb Chabelita. I és que en aquest temps, Kiko ha sigut el més ferm suport de la seva mare, a qui va justificar que «cega d'amor» confiés en Julián Muñoz. Les aigües han tornat a lloc i ell espera comptar amb els seus tres germans en la boda amb Irene Rosales, mare de la seva filla Ana. H