MADRID FASHION WEEK

Andrés Sardá, exhibició de sensualitat

La firma catalana passa per les quatre estacions en una desfilada que ha obert i tancat Rossy de Palma

jgblanco35547736 a model presents a creation of andres sarda s spring summer 160916155650

jgblanco35547736 a model presents a creation of andres sarda s spring summer 160916155650 / BELEN DIAZ

1
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

La firma catalana Andrés Sardá ha tornat a fer el que millor sap fer: omplir de sensualitat i de picardia la passarel·la amb els seus banyadors i les seves propostes de cotilleria i roba interior. Ha sigut en l'arrencada de la Mercedes Benz Fashion Week Madrid, la passarel·la Cibeles per als nostàlgics i per a tot el món.

L'encarregada d'obrir i de tancar la desfilada ha sigut aquesta vegada la polifacètica, per definir-la d'alguna manera, Rossy de Palma, a qui li importa un rave les crítiques que diuen que ja és grandeta en anys i en carns per a aquests incursions.

De la mà d'una hiperactiva Nuria Sardá, filla del fundador de la firma i ànima de la firma, la caixa fosca del recinte d'Ifema ha anat passant per quatre blocs: primavera i estiu, roba de bany, tardor i hivern i llenceria, tocant tots els fronts i pensat en unes peces que, encara que més senzilles que les presentades, puguin estar com més aviat millor a les botigues. "Avui és el que toca. Internet ho ha canviat tot i nosaltres també hem de canviar", ha reconegut l'empresària. 

Notícies relacionades

Des dels seus inicis la firma controla molt bé els patrons i els teixits. I amb un bon càsting de models tot és molt més fàcil. En aquesta ocasió ha brillat més la roba interior que els banyadors, una continuació del que s'ha vist aquest estiu a les platges: banyadors anys 80, estètica 'navy', calcetes altes i dues peces reduïdes a la mínima expressió. 

En canvi, amb la llenceria ha tornat la bellesa i l'elegància clàssica, amb teixits nobles com el 'crochet' i les puntes 'chantilly'. Els tons grisos, blavosos i blancs han donat pas als colors negre i al vermell passió. A ningú se li escapa, i a Sardà menys, que la majoria d'aquestes peces es regalen per Nadal.