Les 'classes' de cine de Javier Cámara

L'actor aprofita Instagram per explicar les seves experiències durant els rodatges

Ha finalitzat el rodatge d''Es por tu bien' i el 30 de setembre estrenarà 'El tiempo de los monstruos'

lmmarco35154207 gente javier camara instagram160816194552

lmmarco35154207 gente javier camara instagram160816194552

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

A Javier Cámara, una de les cares més populars del cine espanyol, li agrada estendre's en els comentaris que publica al costat de les seves fotos a la seva web i al seu compte d'Instagram. Tant que algunes d'aquestes entrades servirien com una autèntica ‘master class’ per a qualsevol actor que comença o per a qualsevol persona a qui li agradi conèixer què passa al darrere d'un rodatge.

“Exterior, dia. Michael Caine deia que la butaca de perruqueria i maquillatge, a més d'actuar com una porta sedant al món de la ficció, també funcionava com a altaveu psicològic de com un actor es comportaria al llarg de la pel·lícula. Aquí estarem, disfrutant més d'un mes de companys i equip. Ens posem la roba de feina i pensem el millor per a l'escena. Cadascú aporta. No hi ha tensions i sí molta ajuda. Egos fora. Benvinguda humilitat. No hi ha una veu més alta que una altra. Fora pudors. La comèdia ha d'arribar des de l'absurd, la sorpresa i el risc”, explica l'actor riojà, de 49 anys, a propòsit del seu últim rodatge a Madrid d'‘Es por tu bien’, de Carlos Theron.

Cámara, guanyador del Goya a millor actor de repartiment per ‘Truman’, la cinta de Cesc Gay en què donava rèplica a Ricardo Darín, recorda especialment aquest treball amb l'actor argentí: “Amb aquesta pel·lícula vam fer el possible, l'improbable, el sensible, el risible, l'assequible a l'alè, l'inabastable. Ens vam acostar al ganivet de les llàgrimes i ens vam tallar, ens vam buidar de rialles i plors". 

 

En una altra entrada, en un estudi de doblatge, reconeix: “És tant el temps que vivim imbuïts en els guions que quan em veig a l'altre costat se'm confonen els esquemes”.

AMB LA SEVA LEICA

Armat amb la seva “inseparable” Leica, Cámara regala també als seus seguidors imatges curioses. Com la que apareix amb una perruca rossa al camerino. “No hi ha més plaer per a un actor calb que li càpiga (amb algun desajust) una perruca de l'actriu amb qui comparteix escena”.

 

O el record del rodatge entre Madrid i Budapest de ‘La reina de España’. “Desitjant veure muntada, editada, sonoritzada i musicada aquesta preciosa aventura”, una ambiciosa producció que segueix la història iniciada amb ‘La niña de tus ojos’ i que ha dirigit també Fernando Trueba.

 

ULLETS PETITS I CALB

L'actor riojà també aprofita les xarxes per anunciar que el 30 de setembre s'estrenarà, deprés del seu pas pel Festival de Màlaga, ‘El tiempo de los monstruos’, la cinta del seu amic i director Félix Sabroso i que serà un homenatge pòstum a la que va ser la seva companyaDunia Ayaso.

Notícies relacionades

“La vam rodar un agost tan ardent com aquest que tenim, així que els records s'amunteguen pensant en aquelles quatre setmanes misterioses i nocturnes. Aquesta pel·lícula és un pas més, un gir pirandellià”, avança aquest actor a qui una professora li va dir que tindria difícil treballar en aquesta professió: "Pels meus ullets petits i amb diverses diòptries i calb".