FEBRE PER L'ILLA CARIBENYA

L'Havana es prepara per a la primera desfilada de Chanel

La policia desallotja els captaires dels carrers on la 'maison' francesa presentarà els seus nous dissenys el 3 de maig

 

  / TWITTER / YOANI SÁNCHEZ

2
Es llegeix en minuts

Després de la visita de Barack Obama a Cubai l'històric concert dels Rolling Stones, ara és Chanel qui es prepara per desembarcar a l'Havana. Una declaració d'intencions per a un país que inicia la seva obertura comercial.

El 3 de maig la capital cubana es convertirà en una gran passarel·la per als dissenys de la col·lecció creuer 2016-2017. L'alemany Karl Lagerfeld presentarà les seves propostes inspirades en els referents estètics i el colorit de l'illa caribenya. "La riquesa cultural i l'obertura de Cuba al món fan del país una font d'inspiració per a Karl Lagerfeld i per a Chanel", ha informat la marca en una nota.

Louis Vuitton i Stella McCartney són altres grans dissenyadors que recentment s'han deixat temptar per la 'febre cubana'.

MODELS CUBANS

Un comitè organitzador treballa en la desfilada, que tindrà lloc la setmana que ve i en què participaran un centenar de models, la meitat de Chanel i l'altra meitat de l'illa. Aquests maniquins es van escollir a l'Hotel Nacional de Cuba, segons fonts locals vinculades a l'organització, detalla 'Clarín'. 

El dia de la desfilada, després del migdia, les models es presentaran al llarg passeig del Prado de l'Havana, construït el 1772, quan Cuba encara era una colònia espanyola, i remodelat el 1928 per l'arquitecte francès Jean-Claude Nicolas Forestier. "No obstant, la desfilada del dissenyador insígnia de la casa francesa, Lagerfeld, tindrà lloc poc després de la presentació al passeig del Prado, a la cèntrica plaça de la Catedral de l'Havana, un lloc emblemàtic que va rebre els papes Joan Pau II, el 1998, Benet XVI, el 2012, i Francesc el 2015".

Des del 2000, les col·leccions creuer de Chanel s'han inspirat en el tema del viatge, i llocs tan dispars com Miami, Venècia, Singapur, Dubai i Seül. 

Malgrat la desfilada, la marca no té cap botiga a l'illa.

POLICIA DESALLOTJANT CAPTAIRES

Els llocs on es farà la desfilada de Chanel viuen aquests dies un inusual tràfec i un augment de la presència policial. La bloguera cubana Yoani Sánchez ho ha explicat a les xarxes socials:

Només hi ha espai per al glamur i el luxe.

Mentrestant, un equip de l'Oficina de l'Historiador de la Ciutat de l'Havana dóna els últims tocs a la localització, en què es combina la fusta i el sostre de guano amb una sofisticada infraestructura de taules i cuina.

EXPOSICIÓ DE FOTOS DE LAGERFELD

Paral·lelament a la desfilada, i coincidint amb el mes de la cultura francesa a Cuba, Chanel també presenta l'exposició 'Obra en proceso / Work in progress', de Karl Lagerfeld. Serà a La Factoría, i obrirà del 28 d'abril al 12 de maig.

Notícies relacionades

La mostra es divideix en tres parts, que giren al voltant dels centres d'interès del creador (moda, arquitectura i paisatges), i inclou 200 fotografies del dissenyador de la ulleres fosques. 

Les xarxes socials també es fan ressò d'aquesta visita històrica de la casa francesa a l'illa, a través de les etiquetes #ChanelCruiseCuba #FactoriaHabana.

Temes:

Moda Cuba L'Havana