IDEES BOGES

Gwyneth Paltrow i les seves excentricitats

L'actriu ha tornat a ser criticada pel seu enèsim consell sobre salut i bellesa: deixar-se picar per abelles

mroca33440049 gente gwyneth paltrow  con su marca goop160408173413

mroca33440049 gente gwyneth paltrow con su marca goop160408173413

3
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Coneguda per les seves extravagàncies, els seus absurds consells de salut i bellesa –a vegades perillosos–, les seves arriscades dietes i les seves contradiccions, Gwyneth Paltrow (Los Angeles, 1972) ha aconseguit posar mig món en contra seu. La guanyadora d’un Oscar per 'Shakespeare in love' està en boca de tothom amb els comentaris que plasma a la seva web d’estil, Goop, que ha aconseguit que sigui rendible gràcies a les seves genialitats. 

La seva última ocurrència la va revelar fa uns dies a 'The New York Times', on va explicar que sempre fa de «conillet d’índies per provar-ho tot» i que ha arribat a experimentar amb alguns mètodes inimaginables, com deixar-se picar per abelles. Doncs sí, la intèrpret d’'Iron Man' està «oberta a coses noves». La tècnica es diu apiteràpia i, segons ella, «s’utilitza per reduir la inflamació i afavorir la cicatrització». Això sí, adverteix que «és bastant dolorosa».  

"MORIR-SE DE GANA"

Entre les moltes dietes que promou l’actriu de 43 anys destaca el pla detox, que consisteix a prendre només 300 calories durant tres dies. Un règim que ha sigut molt criticat pels nutricionistes, que l’han arribat a qualificar com «una dieta per morir-se de gana». Autora de dos llibres de receptes de cuina, 'My father’s daughter' i 'It’s all good', Paltrow també assegura que a casa seva «no es consumeixen carbohidrats perquè no són bons», una decisió que va preocupar els especialistes perquè van veure en perill l’alimentació dels seus dos fills, Apple, de 9 anys, i Moses, de 7.

A 'The Telegraph', va declarar que es manté en forma perquè evita els aliments processats, amb alguna excepció. «Ens hem de mantenir allunyats del menjar precuinat. No és divertit tallar completament el consum d’aquests aliments i fins i tot pots cometre l’error d’afartar-te’n, però només ens hem de permetre algun capritx de tant en tant. Jo sovint prenc una copa de vi negre a la tarda i els dissabtes fumo un cigarret. Després de tot, s’ha de viure la vida», va apuntar l’actriu, que sol aparèixer a les llistes de les estrelles de Hollywood més odiades. 

També és fan dels desintoxicants, així que convida a seguir una dieta d’eliminació de toxines, no sense abans provar mètodes més extrems: «He fet diverses neteges de l’organisme a base de sucs, però amb 20 anys vaig fer un tractament de desintoxicació durant 10 dies que em va provocar al·lucinacions». 

Però entre les seves perles, la més criticada ha sigut la de la vaginoscòpia. La coprotagonista de 'Capitán América: Civil War' (2016) va descobrir aquesta tècnica que «equilibra els nivells hormonals» en un 'spa' coreà. El tractament consisteix a «asseure’s en un minitron perquè una combinació de llum infraroja i vapor d’artemisa et netegi l’úter». 

Després d’una allau de burles, el reconegut pediatra nord-americà Russell Saunders la va rebatre amb un article a 'The Daily Beast': «Per l’amor de goop [joc de paraules amb el nom de Déu en anglès, God, i el nom del blog de l’actriu, Goop] no aneu a fer que us netegin amb vapor la vagina». «Qualsevol dona amb un mínim de sentit comú no s’inclinaria per netejar-se la vagina amb vapor –va afegir–, perquè cap úter necessita ser rentat». 

 

Notícies relacionades

"QUE ES RETIRI A UNA COVA"

La columnista del 'New York Post' Mackenzie Dawson, enemiga pública de Paltrow, va celebrar la recomanació de l’actriu. «És prou rara per ser una de les meves amigues, de veritat, una friqui amb una ment excèntrica en el cos de la noia més guapa de l’institut», va argumentar. Però Dawson considera que ja fa temps que la intèrpret hauria de tenir la boca tancada. I va afegir: «Famosos més normals s’haurien retirat a una cova durant un any».