Besamans per a Vargas Llosa

L'escriptor celebra el seu 80 aniversari en una multitudinària festa en què el van acompanyar personalitats del món de la política i la cultura

L’escriptor Mario Vargas Llosa celebra el seu 80 aniversari amb un sopar multitudinari. / EFE / JUANJO MARTÍN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Dilluns Madrid es va mudar per assistir a la festa del 80è aniversari de Mario Vargas Llosa. Enmig d’una gran expectació mediàtica i envoltats d’estrictes mesures de seguretat, l’escriptor arribava a la festassa organitzada a l’hotel Villamagna de la mà d’Isabel Preysler. La parella de Vargas Llosa va acaparar tots els flaixos amb el seu perenne somriure i un look estil blanc nupcial de dues peces: una camisa semitransparent amb mànigues bufades de chantilly i una faldilla amb detalls de macramé i serrells, firmat per Andrew Gn.

L’amfitrió i la seva nòvia –que van deixar clar que la celebració havia anat a càrrec de la Fundación Internacional para la Libertad i de la càtedra que porta el nom de Vargas Llosa–, van arribar uns minuts abans que els seus centenars de convidats, als quals van esperar per saludar-los al clàssic estil del besamans.

Entre les cares més conegudes, els expresidents del Govern Felipe González i José María Aznar –acompanyat de la seva dona, l’exalcaldessa de Madrid Ana Botella–; l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre;  Albert Rivera; José Manuel Soria; José Manuel García-Margallo; Rosa Díez; Pablo Casado; Andrés Herzog; l’expresident de Xile Sebastián Piñera i l’expresident de Colòmbia Andrés Pastrana, entre d’altres.

Notícies relacionades

Al sopar tampoc van faltar representants del món de la cultura, com Boris Izaguirre, Rosa Montero i Juancho Armas Marcelo, i també els periodistes Iñaki Gabilondo, Luis María Anson i Federico Jiménez Losantos.

La reina de cors, pletòrica, va rebre la inesperada visita del seu fill Enrique Iglesias i d’Anna Kournikova, que van viatjar des de Miami per felicitar l’escriptor. Mentre que de la família del premi nobel sols hi va acudir el seu fill gran, Álvaro, amb la seva dona, Susana Abad.