El DeLorean torna al futur

DeLorean Motor Company traurà al mercat 325 unitats del mític cotxe el 2017

El nou DeLorean DMC-12, que sortirà al mercat el 2017. / DELOREAN MOTOR COMPANY / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Increïble, però cert. Gairebé 35 anys després del seu llançament, el mític cotxe de la trilogia de 'Retorn al Futur', el DeLorean DMC-12 torna del passat i irromp al segle XXI amb una edició limitada de 325 unitats per al pròxim 2017. Així ho ha anunciat la DeLorean Motor Company.

L'aprovació d'una nova llei als EUA que permet als petits fabricants acoblar cotxes sense les mesures de seguretat actuals, ha animat la companyia, que des de fa anys ja restaura i repara DeLorean a tot el món, a fabricar noves unitats del mític cotxe amb què Michael J. Fox anava i venia els anys 80 del passat al futur, i viceversa.

Notícies relacionades

Cal destacar que aquests canvis en la legislació nord-americana només s'apliquen a fabricants de cotxes que són rèpliques d'un model anterior al 1991. Només en aquests casos queden exempts de complir totes les reglamentacions de seguretat que s'exigeixen actualment a tots els fabricants; de totes, excepte de les normes d'emissions. Per aquest motiu, els nous DeLorean que sortiran al mercat l'any que ve comptaran amb un nou motor que produirà un altre fabricant.

La nova llei també limita la producció de rèpliques, de manera que DeLorean només en podrà fabricar 325 unitats com a màxim a l'any. Això sí, el mític cotxe, segons la mateixa legislació, haurà de conservar un aspecte idèntic a l'original. Cordeu-vos els cinturons perquè el 2017 el DeLorean torna al futur.