EL SEU DIA INTERNACIONAL

Esquerrans i famosos

Repassem les estrelles i els personatges històrics que han triomfat sense que importi la mà que utilitzen per escriure

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de Veneçuela, Hugo Chávez, era a Nova York, a l'edifici de les Nacions Unides, pronunciant el seu famós discurs en què comparava al seu homòleg nord-americà del moment, George Bush Jr., amb el Diable, el 2006. Parlava amb un mig somriure als seus llavis: sabia que el que estava dient seria recordat durant bastants anys.

Mentre vociferava cada paraula, per remarcar els seus gestos, Chávez gesticulava visiblement, sempre amb la seva mà esquerra. I és que el desaparegut líder veneçolà era un dels milers i milers de personatges històrics que són i eren esquerrans, un col·lectiu que aquest dijous celebra el seu dia internacional.

Per tancar aquest cercle, el successor, l'antecessor i el pare de Bush a la Casa Blanca, Barack Obama, Bill Clinton i George Bush Sr., també es troben en aquest exclusiu i minoritari club.

PERSONATGES HISTÒRICS

A més d'aquests expresidents dels EUA, n'hi ha d'altres que també van ser esquerrans: Benjamin Franklin, Harry Truman, Herbert Hoover, Gerald Ford i Miley Cyrus, tot i que encara no hagi arribat a ser presidenta.

Notícies relacionades

En aquesta llista també hi ha Juli Cèsar, Napoleó, Alexandre el Gran i Aristòtil. Per això mateix, encara que els esquerrans siguin només el 13% del total d'humans, la seva presència en els annals de la història està més que sobrerepresentada.

FUTBOLISTES I FAMOSOS

Tots sabem que Leo Messi, Rafael Nadal --de fet, Nadal no és esquerrà, però juga amb l'esquerra--, Gareth Bale i Maradona són bons amb l'esquerra. No obstant, és més desconegut que Julia Roberts, Angelina Jolie, Bill Gates, Robert De Niro i Bruce Willis també prefereixen la mà esquerra que la dreta.