26 ANYS EMULANT UNA JOGUINA

La vida esclava de la Barbie humana

La russa Angelica Kenova ha consagrat la seva vida a imitar la nina

La vida esclava de la Barbie humana_MEDIA_1

La vida esclava de la Barbie humana_MEDIA_1

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Després de la trista notícia de la mort de Celso Santebane, el jove brasiler que a cop de bisturí intentava assemblar-se al Ken de joguina, alguns mitjans s'han fet ressò de la situació en què es troba Angelica Kenova, de 26 anys, coneguda com la Barbie russa. Des que va néixer la noia s'ha convertit en una joguina per als seus pares, que l'han criat amb l'objectiu de convertir-la en una reproducció a mida natural de la nina de Mattel. «M'han criat com una princesa, no m'han deixat sortir mai ni tenir nòvio. Així que no estic preparada per a la vida real. Només sóc una nina», reconeix.

A diferència del malaguanyat Santebane, que va confessar que s'havia gastat més de 40.000 euros en operacions estètiques per convertir-se en el Ken humà, Kenova i la seva família  asseguren que no ha passat mai pel quiròfan i que pot presumir de cos modelat i amb corbes perquè des de petita els seus pares l'han obligat a passar diàriament moltes hores al gimnàs amb el seu entrenador personal.

LENTILLES ESPECIALS / I és que Natalia i Ievgueni, els pares d'Angelica, sempre han estat obsessionats que la seva filla fos igual que la Barbie, amb les mateixes faccions i amb un cos gairebé impossible de tenir perquè es tracta d'unes mesures pensades per a la nina més famosa del planeta. Des dels seus primers mesos de vida l'han preparat per a això: li pauten l'alimentació, la seva activitat física, li compren i la vesteixen amb la mateixa roba i accessoris i li pentinen la mateixa llarga cabellera rossa... A això s'hi ha de sumar un suau maquillatge que accentua els seus trets acriaturats, uns enormes ulls blaus aconseguits amb unes lentilles especials i unes pestanyes XXL; un pit sospitosament voluminós per al seu físic; una cintura de només 53,5 centímetres, unes llargues cames i un maluc afinat i treballat a base d'abdominals.

Notícies relacionades

«La Barbie és un ídol i una model a seguir per moltes nenes, de manera que estic agraïda que per a mi sigui una cosa natural», va declarar la jove recentment a la premsa russa. Kenova, que té més de 15.000 seguidors a Instagram, viu com en una bombolla, aïllada del món sota les estrictes ordres dels seus pares. Les poques vegades que surt al carrer o al cinema ho fa acompanyada de la seva mare.

«Sempre he de fer reserva per a tres perquè la meva mare pugui seure amb nosaltres, així que en realitat pràcticament no tinc amics, i menys encara nòvio», confessa. En poques paraules, no té vida pròpia. «Hauria de ser independent, però els meus pares insisteixen que visqui amb ells. Estimo la meva família, és tot el que tinc i no els vull decebre», conclou.