CERIMÒNIA PRIVADA

Elionor rep avui la primera comunió

La Princesa d'Astúries rebrà el sant sagrament amb els seus companys de classe i vestida amb l'uniforme del col·legi

L’hereva al tron ha entrat al temple de la mà del rei Felipe i vestint el seu uniforme col·legial de gala. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Princesa d'Astúries, la infanta Elionor, rep aquest dimecres la primera comunió al costat dels seus companys de classe de 4t de primària del col·legi Santa María de los Rosales, el centre privat on estudia, el mateix on es va formar el seu pare, el rei Felip VI.

La cerimònia tindrà lloc a la parròquia Asunción de Nuestra Señora de Aravaca, a les 12.00 hores, però no s'ha inclòs a l'agenda de previsions d'actes públics de la família reial al no considerar-se una activitat institucional, sinó privada.

Els Reis volen que les seves filles, les infantes Elionor i Sofia, tinguin una infància semblant a la d'altres nenes de la seva edat i per això ha decidit tractar la comunió de la Princesa d'Astúries com una qüestió privada.

En realitat, la comunió de Felip, igual que la de les seves germanes, les infantes Elena i Cristina, també es va celebrar en la intimitat familiar. Però en els tres casos, van rebre el sagrament a la capella del palau de la Zarzuela, un 30 de maig, i vestits de blanc.

La Princesa d'Astúries, de 9 anys, rebrà en canvi la primera comunió al costat dels seus companys de classe del col·legi Santa María de los Rosales, on la primera comunió i la confirmació són celebracions oficials, però no obligatòries, ja que l'escola acull alumnes que professen altres religions.

AMB L'UNIFORME DEL COL·LEGI

Notícies relacionades

Dimecres, tant la Princesa d'Astúries com els seus companys aniran vestits amb l'uniforme del centre, que en el cas de les nenes està compost per faldilla grisa i camisa blanca. A sobre portaran una jaqueta tipus blazer de color blau marí amb l'escut del col·legi brodat, que no és la que utilitzen diàriament.

Per a aquest dia, només el rei Joan Carles té a l'agenda un acte públic: assistir a la tradicional corrida de toros organitzada per l'Associació de la Premsa a la Plaza de Toros de Las Ventas, a les 19 hores. Per això, s'espera que, a més dels seus pares, acompanyin Elionor els reis Joan Carles i Sofia, els seus avis.