GALA DEL CINEMA FRANCÈS

Uns premis César molt americans

Sean Penn, tras rebre el premi honorífic entregat per Marion Cotillard, i Kristen Stewart, amb el seu César.

Sean Penn, tras rebre el premi honorífic entregat per Marion Cotillard, i Kristen Stewart, amb el seu César. / AP / JACQUES BRINON

1
Es llegeix en minuts

El cinema francès sempre ha defensat amb orgull la seva indústria per sobre de la colonització de Hollywood. Divendres a la nit, però, dos americans, l'actor, director i productor Sean Penn i l'actriu Kristen Stewart, que va saltar a la fama amb la saga Crepuscle, van brillar en la gala dels premis César del cine francès, on va triomfar el film Timbuktu, d'Abderrahmane Sissako.

Des de la seva primera edició, celebrada el 1976, els César no havien distingit cap actriu nord-americana. Kristen Stewart ho va aconseguir després d'imposar-se com a millor secundària pel seu paper a Sils Maria, d'Olivier Assayas, en què actua al costat de Juliette Binoche, a qui va agrair la seva col·laboració.

Notícies relacionades

Penn, que va assistir a l'acte acompanyat per la també actriu Charlize Theron -amb qui surt des de fa un any i, segons va declarar a Le Parisien, és l'amor de la seva vida-, va ser distingit amb el César d'honor per la seva trajectòria. «El cine francès sempre ha sigut un refugi», va assegurar al rebre el premi.

L'intèrpret, de 54 anys, que s'havia entrevistat a l'Elisi amb el president francès François Hollande, va riure amb una broma que el presentador de la gala, Édouard Baer, va llançar a Julie Gayet a propòsit del seu idi·li amb el mandatari. L'actriu, a qui es relaciona amb Hollande, va sortir airosa de la mofa al respondre amb un somriure abans d'entregar un altre dels guardons.