DOCUMENT INÈDIT

Els papers del divorci de John Lennon el presenten com un pare agressiu

Segons un informe del 1968 elaborat pels advocats de Cynthia, el 'beatle' consumia drogues i enganyava la seva dona

John Lennon, en una imatge del 1971.

John Lennon, en una imatge del 1971. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Un document redactat el 1968 pels advocats de la primera dona del músic John Lennon, Cynthia, que no s'havia fet públic fins ara, presenta l'antic 'beatle' com un pare agressiu que consumia drogues i enganyava la seva dona.

El text de cinc pàgines, que ha divulgat aquest dissabte la casa de subhastes britànica Omega Auctions, està basat en el testimoni de Dorothy Jarlett, la treballadora domèstica que convivia amb la família del músic quan va començar el procés de divorci entre el matrimoni Lennon.

TESTIMONI D'UNA EMPLEADA

Jarlett va explicar als advocats que John abusava cada vegada més de les drogues, patia canvis d'humor sobtats i reprenia amb agressivitat al seu fill Julian, que en aquell moment tenia 5 anys. El document detalla, a més, com Jarlett es va trobar el músic al llit amb Yoko Ono un dia que Cynthia havia de ser de viatge.

L'empleada va fer aquesta declaració al bufet d'advocats londinenc Herbert Oppenheimer, Nathan and Vandyk, que li va enviar un esborrany del text que va conservar fins a la seva mort, l'any passat.

Abans que un jutge dictés una sentència de divorci, el matrimoni va arribar a un acord pel qual el músic es va comprometre a pagar 100.000 lliures a Cynthia i li va cedir la custòdia de Julian.

"HI HA MÉS TENSIÓ"

"Fins a l'estiu del 1967 pensava que la casa era raonablement feliç. Des de fa un any, el senyor Lennon no sembla tan disposat com abans a portar amb ell la senyora Lennon a diverses actuacions, gravacions a l'estudi, etcètera", narra Jarlett en el document que ha sortit a la llum.

"L'atmosfera sembla que ha canviat, sembla que hi ha més tensió. La senyora Lennon està amb freqüència deprimida i infeliç", detalla la treballadora domèstica, que va treballar durant quatre anys per al matrimoni.

Notícies relacionades

Jarlett assegura que els canvis a casa els Lennon es van produir "uns mesos després que ell comencés a consumir drogues". "Ho sé perquè vaig començar a trobar droga a diversos llocs de la casa. Resultava clar per a mi que el senyor Lennon fumava marihuana. Tots esperàvem que fos una fase", continua la dona en el document, que sortirà a subhasta el 24 de març per un preu estimat de 5.000 lliures (6.700 euros) a la casa de subhastes Omega Auctions, a Cheshire.

 

Temes:

John Lennon